Η Μάντσεστερ Σίτι αποχαιρέτισε τον Ζεσούς και υποδέχεται Ορτέγκα, Κουκουρέγια και Φίλιπς

File Photo: Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα EPA, NIGEL RODDIS




Η Αρσεναλ ολοκλήρωσε τις επαφές με τη Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Γκάμπριελ Ζεσούς, τον οποίο δεν αποκλείεται ν’ ανακοινώσει σήμερα ή αύριο.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής φορ βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες αποδοχές κοντά στα € 10 εκατ., ενώ η Σίτι θα βάλει στα ταμεία της €50 εκατ..

Ο Ζεσούς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με τη Σίτι και ο μάνατζερ του, Μαρσέλο Πετινάτι, επιβεβαίωσε πως η Αρσεναλ ολοκλήρωσε τις επαφές με την πρωταθήτρια Αγγλίας. Ο διεθνής επιθετικός αγωνίζεται στη Σίτι από τον Ιανουάριο του 2017, όταν τον αγόρασε από την Παλμέιρας με 32 εκατ. ευρώ. Από τότε, ο Βραζιλιάνος στράικερ έχει 234 εμφανίσεις με τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 95 γκολ με 64 ασίστ.

Είναι επίσης 54 φορές διεθνής με τη Βραζιλία, έχοντας σκοράρει 18 τέρματα.

Ανακοινώνει Ορτέγκα, ακολουθούν Κουκουρέγια και Φίλιπς

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσισε να βρει νέο αναπληρωματικό τερματοφύλακα, καθώς δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις του Αμερικανού, Ζακ Στέφεν. Ετσι σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε σε συμφωνία με την Αρμίνια Μπίλεφελντ για την απόκτηση του Στέφαν Ορτέγκα. Ο 29χρονος Γερμανός τερματοφύλακας συμφώνησε σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα είναι ο αναπληρωματικός του Εντερσον, ενώ ο Στέφεν αναμένεται να παραχωρηθεί.

Μετά τον Ορτέγκα ο Καταλανός τεχνικός περιμένει τον Μαρκ Κουκουρέγια για το αριστερό άκρο της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι. Ο 23χρονος Ισπανός μπακ εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπράιτον το περασμένο καλοκαίρι από τη Χετάφε και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του τη σεζόν 2021/22 στην Premier League.

Το κόστος της μετεγγραφής του θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ από την πρωταθλήτρια Αγγλίας θα φύγει ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο. Ο Ουκρανός διεθνής άσος είναι σ’ επαφές με την Εβερτον για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Αγγλία η πρωταθλήτρια Αγγλίας ήδη έχει πλησιάσει την Μπράιτον και έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ισπανού άσου, ο οποίος έχει αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Για τον Κουκουρέγια ενδιαφέρον έχουν δείξει Τσέλσι και Τότεναμ, αλλά ο Γκουαρντιόλα δεν ανησυχεί, καθώς ξέρει πως ο Ισπανός μπακ προτιμά να παίξει στον «Ετιχαντ».

Επίσης ο Γκουαρντιόλα περιμένει και τον Κάλβιν Φίλιπς, που θα καλύψει το κενό του Φερναντίνιο. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει καταθέσει πρόταση 62 εκατ. ευρώ και περιμένει την απάντηση της Λιντς για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, καθώς ο Αγγλος διεθνής μέσος ήδη έχει συμφωνήσει σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάντσεστερ, Βρετανία // Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: