Η λίστα με τα 25 έωλα επιχειρήματα Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά: Όλο το εξωφρενικό δημοσίευμα της Yeni Safak

O χάρτης που παρουσίασε ο Τσαβούσογλου για τα νησιά που την κυριαρχία τους αμφισβητεί η Τουρκία. Screenshot via YouTube




Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο θολωμένων μυαλών θα μπορούσαν να εκληφθούν τα έωλα επιχειρήματα της Τουρκικής προπαγάνδας που δημοσιεύονται στη σημερινή έκδοση της Yeni Safak ως δήθεν απόδειξη των ισχυρισμών του καθεστώτος Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως αποδεικνύεται από το καθαρά προπαγανδιστικό κείμενο που προφανώς καταγράφει τη λίστα που θα έχει μαζί του ο ισλαμιστής απολυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για να καταδείξει δήθεν το δίκαιο των επιχειρημάτων του πρόκειται για επιχειρήματα του τύπου «στις 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στη Χίο» και άλλο του τύπου ότι στις «13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 – Η Ελληνίδα Πρόεδρος Σακελαροπουλού παρευρέθηκε στη λεγόμενη τελετή απελευθέρωσης στο νησί Μέις. Στο νησί, στο οποίο δεν μπορούν να πετάξουν ούτε στρατιωτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο συνοδευόμενο από 4 F-16.»

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό ότι στο δοτό δημοσίευμα όλα τα νησιά αναφέρονται με τουρκικές ονομασίες και όχι τις κανονικές ελληνικές καταδεικνύει το μέγεθος της διαστρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών και αποκαλύπτει τις αήθεις προθέσεις του καθεστώτος της Άγκυρας.

Μια ακόμη απόδειξη του κραυγαλέου αναθεωρητισμού της Τουρκικής ηγεσίας είναι ότι συνεχώς γίνεται λόγος για κατάληψη των νησιών και για εισβολείς.

Αδιανόητα επιχειρήματα που αντιβαίνουν σε κάθε συνθήκη που ισχύει και προφανώς όλοι, ακόμη και οι συντάκτες της σχετικής λίστας γνωρίζουν, ότι δεν μπορούν να σταθούν πουθενά.

Ειδικότερα στο δημοσίευμα της Yeni Safac με τίτλο «Η Αθήνα δημιουργεί συστηματικά κρίση στα νησιά από το 1965» σημειώνεται (η μετάφραση είναι αυτόματη με επιμέρους γλωσσική επιμέλεια):

Χαϊδεμένη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Αθήνα δημιουργεί και προκαλεί συστηματικά κρίση στα νησιά από το 1965. Τα τελευταία 15 χρόνια αυξάνονται σταθερά οι προκλητικές περιοδείες, πόζες και ασκήσεις Ελλήνων προέδρων, πρωθυπουργών, υπουργών και στρατιωτικών στα κατεχόμενα.

Η Ελλάδα, που από το 1965 προκαλούσε συστηματικά τα νησιά του Αιγαίου, έχει επιταχύνει την προκλητικότητα της τα τελευταία 15 χρόνια. Έλληνες Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και στρατιωτικοί διοργάνωσαν περιοδείες προκλήσεων στα νησιά που κατέλαβαν.

Ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά, τα οποία έπρεπε να είχαν μη στρατιωτικό καθεστώς σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και του Παρισιού.

Ειδικά οι Έλληνες πολιτικοί που πήγαν στα νησιά όπως ο Κέτσι και ο Μέις, λίγα χιλιόμετρα από τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας, έστειλαν αλαζονικά μηνύματα στην Άγκυρα.

Ιδού το χρονολόγιο προκλήσεων της Ελλάδας (σύμφωνα με το δημοσίευμα):

– 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009 – Στο κτίριο που φαίνεται στη φωτογραφία που τράβηξαν ο Έλληνας Πρόεδρος και ο δήμαρχος στο νησί Aydın/Eşek, κρέμεται η πινακίδα «Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Δωδεκανήσου Επαρχία Eşek Island Township».

– 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Επέβλεπε τις μονάδες της Ελληνικής Μηχανοποιημένης Μεραρχίας που βρίσκονταν στη Ρόδο. Στις φωτογραφίες φάνηκαν και άρματα μάχης M48 αμερικανικής κατασκευής.

– 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 – Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στη Χίο.

– 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Ο Έλληνας Επιτελάρχης Ευάγγελος Αποστολάκης, μαζί με τον Κυβερνήτη των Νήσων Ανδρέα Ηλιόπουλο, επισκέφθηκαν τον σταθμό που ιδρύθηκε για δραστηριότητες στρατιωτικής επιτήρησης στο νησί Aydın/Eşek. Πόζαρε με τον Έλληνα στρατιώτη εισβολέα παρακολουθώντας την Τουρκία.

– 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 – Πραγματοποιήθηκε στρατιωτική άσκηση στη Θάσο.

– 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 – Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετέβη στο Νησί των Γαϊδουριών με τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο Καμμένος είπε στον Τούρκο ελεγκτή αεροπορίας, ο οποίος προειδοποίησε ότι πετούσαν στον τουρκικό εναέριο χώρο, «Είμαστε στον ελληνικό εναέριο χώρο. Είμαι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας», απάντησε. Στην επίμονη προειδοποίηση του Τούρκου ελεγκτή αεροπορίας, ο Καμμένος έβρισε στα τούρκικα.

– 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 – Η ελληνική πολιτοφυλακή 40 ατόμων στο νησί Bulamaç πραγματοποίησε 3ήμερη άσκηση.

– 31 ΜΑΪΟΥ 2017 – Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης στο νησί Bozbaba, πυροβολήθηκε ρυμουλκούμενο συσσωρευτή οβίδας 105 χλστ.

– 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 – Ο Διοικητής της Ελληνικής ΑΣΔΕΝ Νήσων, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, μετέβη να επιθεωρήσει τις αποθήκες όπλων της Ελληνικής Ταξιαρχίας Μηχανίζας στη Λήμνο. Στις εικόνες που παραδόθηκαν, τα αντιαρματικά πυροβόλα TOW αμερικανικής κατασκευής τράβηξαν την προσοχή.

– 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – Αντιαεροπορικά πυρά στη Σάμο. Η φωτογραφία δόθηκε με τις κάννες των αρμάτων μάχης της Ελληνικής Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας που σταθμεύουν στο νησί στραμμένες προς την Τουρκία.

– 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 – Έλληνες στρατιώτες εθεάθησαν να εκτελούν άσκηση Παρμενίωνα-2018 στη Θάσο.

– 2 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 – Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της λεγόμενης «Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και Εθνική Εορτή της Ελλάδας» στο νησί των Γαϊδάρων με τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών.

– 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 – Συλλογικές μονάδες της Ελληνικής Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια της άσκησης στη Χίο.

– 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 – Έλληνες στρατιώτες εθεάθησαν να εκτελούν ασκήσεις με το αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 στη Χίο.

– 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 – Ο Αρχηγός της Επιτροπής Επιθεώρησης των Ελληνικών Χερσαίων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, μετέβη για επιθεώρηση της Ελληνικής Χερσαίας Βάσης που βρίσκεται στο νησί Aydın/Hurşit.

– 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 – Δύο μήνες αργότερα, η Νομικός επιθεώρησε τους Έλληνες στρατιώτες στη Ρόδο.

– 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 – Ο Διοικητής των Ελληνικών Χερσαίων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, εμφανίστηκε στο νησί της Λήμνου κατά την επιθεώρηση των μονάδων της Ελληνικής Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

– 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 – Η Ελληνίδα Πρόεδρος Κατερίνα Σακελαροπούλου συμμετείχε στον αγιασμό των υδάτων, που είναι ιερός για τους Ορθοδόξους, στο νησί Γαύδο. Η Σακελαροπούλου, που υποδέχτηκε με στρατιωτική τελετή στο μικρό λιμάνι, χαιρέτισε την ελληνική σημαία που έφεραν οι στρατιώτες της Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στο νησί. Τον Πρόεδρο συνόδευαν δύο ιερείς που διορίστηκαν από το Ελληνικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης Φενέρ ​​στη Γαύδο.

– 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 – Η Ελλάδα προσγειώθηκε τελικά ένα F-16 στο μη στρατιωτικό νησί της Λήμνου πριν από 3 ημέρες.

– 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 – Μετά τις σεισμικές δραστηριότητες του Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποβίβασε πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες με τουριστικά σκάφη στο νησί Meis.

– 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 – Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ανακοίνωσε ότι Έλληνες στρατιώτες προσγειώθηκαν στο νησί Meis με πλοίο, συμπεριλαμβανομένων τουριστών, με τις φωτογραφίες που εξυπηρετούσε. Το πρακτορείο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη στιγμή που καμουφλαρισμένοι και ένοπλοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν στο Blue Star.

– 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 – Οι πολιτικοί στην Ελλάδα αύξαναν συνεχώς την ένταση με τις προκλήσεις τους. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ήρθε στο μη στρατιωτικό νησί Keçi, 8 χιλιόμετρα από τη Μούγλα, με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, στις 6 Ιανουαρίου 2018 και επιθεώρησαν τη στρατιωτική μονάδα την το νησί. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Άμυνας κρατήθηκαν κλειστές για πρόσβαση από την Τουρκία.

– 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 – Το νησί των γαϊδάρων, που συνδέεται με το Αϊδίνι υπό ελληνική κατοχή, είναι ένα από τα νησιά όπου η Ελλάδα έχει υπογράψει προβοκάτσια. Ο Έλληνας πρόεδρος Σακελαροπουλού πήγε στο Νησί των Γαϊδάρων 4 μήνες μετά την εκλογή του. Ήρθε στο Donkey Island, που είναι τουρκικό έδαφος από τη Σακελαρόπου, με ελικόπτερο. Η Σακελαροπουλού που παρέμεινε στο νησί για 4 ώρες πόζαρε με τα στρατιωτικά τμήματα. Ο Έλληνας Πρόεδρος έγραψε προκλητικές δηλώσεις στο ημερολόγιό του στο νησί: «Σας ευχαριστώ που είχατε την τιμή να είστε επίτιμος πολίτης του νησιού. Αυτό το βαθύ στην ιστορία νησί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Είναι καθήκον μου να είμαι εδώ. Θα φροντίσουμε αυτό το μέρος».

– 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 – Η Ελληνίδα Πρόεδρος Σακελαροπουλού παρευρέθηκε στη λεγόμενη τελετή απελευθέρωσης στο νησί Μέις. Στο νησί, στο οποίο δεν μπορούν να πετάξουν ούτε στρατιωτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο συνοδευόμενο από 4 F-16.

– 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 – Την ίδια προβοκάτσια υπέγραψε και ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης, που ήρθε στο νησί Keçi στις 3 Ιουνίου 2022, πόζαρε με τους Έλληνες στρατιώτες. Γύρω από το νησί περιπολούσαν και ελληνικές κανονιοφόροι. Το νησί Keçi, στα 6 μίλια χωρικά ύδατα της Τουρκίας, απέχει 320 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και 8 χιλιόμετρα από το Μαρμαρίς.

Με πληροφορίες από Yeni Safak

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: