Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ: “Φτωχοποιούνται οι τοπικές κοινωνίες”, υποστηρίζει…

File photo: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




«Η νομοθετική πρόβλεψη για τη ΛΑΡΚΟ, δεν θα ανατρέψει το σπιράλ ανεργίας και φτωχοποίησης των τοπικών κοινωνιών της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Εύβοιας και των περιοχών της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς», ανέφερε κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διευκολύνει τους μνηστήρες-επενδυτές και την ίδια ώρα επισφραγίζει το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου της ΛΑΡΚΟ», μιας από τις λίγες βαριές βιομηχανίες της χώρας που συγκαταλέγεται στους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου στον κόσμο.

Όπως εξάλλου υπογράμμισε ο Γιώργος Μουλκιώτης, η υπαγωγή της ΛΑΡΚΟ στο ειδικό καθεστώς διαχείρισης, τη στιγμή που οι τιμές του νικελίου το τελευταίο διάστημα είναι οι υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας, είναι μια πολιτική επιλογή για να μην παράγει η ΛΑΡΚΟ σύμφωνα με τις δυνατότητές της, είναι μια επιλογή που έχει οδηγήσει, αφενός στην απαξίωσή της, και αφετέρου στην απώλεια εσόδων από τη χαμένη παραγωγή των δύο τελευταίων ετών.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή θεσμοθέτησης μιας γενικόλογης διάταξης, για την ένταξη των υπό απόλυση εργαζομένων σε ειδικές δράσεις, ειδικά προγράμματα απασχόλησης αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για μας αποτελεί φάκα χωρίς τυράκι. Ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι ειδικές δράσεις, ποια είναι τα ειδικά προγράμματα απασχόλησης. Και υπάρχει βεβαίως ηχηρή σιωπή από τη σχετική διάταξη για την απειλούμενη έξωση των οικιστών», είπε ο κ. Μουλκιώτης.

Αλλά και αναφορικά με τον βασικό κορμό του νομοσχεδίου, δηλαδή την αναμόρφωση του ρόλου του ΤΧΣ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε πως «είναι οι ίδιοι οι πολίτες που θα υποστούν τις συνέπειες και του σημερινού νόμου, γιατί οι ίδιοι οι πολίτες θα είναι οι αποδέκτες της κοινωνικοποίησης των ζημιών που θα προκύψουν με την επιστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε καθαρά ιδιωτική μετοχική σύνθεση, αντί το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο να διατηρηθεί αυτοτελώς, ή να υπαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών και σταδιακά να διατεθεί στην αγορά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, πάντα βέβαια με όρους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: