Επικράτηση φιλορωσικών απόψεων στην κοινή γνώμη της Bουλγαρίας: Κινδυνεύει η κυβέρνηση του Κιρίλ Πετκόβ

File Photo: Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ. EPA, ANDREJ CUKIC




Το δημοσίευμα του Politico (κείμενο Boryana Dzambazova) υπογραμμίζει ότι η ρωσική προπαγάνδα έχει αντίκτυπο σε τουλάχιστον μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Το αφήγημα της Μόσχας ότι φταίει το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη Βουλγαρία. Μια σταθερή ροή φιλορωσικών απόψεων πλημμυρίζει τη συζήτηση της Βουλγαρίας για τον πόλεμο.

Τα σημεία συζήτησης του Κρεμλίνου επαναλαμβάνονται από πολιτικούς, κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και ειδικούς. Ως αποτέλεσμα, η εισβολή έχει διχάσει την κοινή γνώμη, τροφοδοτώντας φόβους ότι οι δημοκρατικές αξίες απειλούνται στη φτωχότερη χώρα της ΕΕ.

«Η Βουλγαρία είναι στόχος συστηματικών εκστρατειών παραπληροφόρησης για χρόνια – και αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν τώρα», δήλωσε ο Goran Georgiev, αναλυτής στο Κέντρο Μελέτης της Δημοκρατίας στη Σόφια.

«Μερικοί Βούλγαροι πιστεύουν κατηγορηματικά τις θεωρίες συνωμοσίας και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης». Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του και για την επιβίωση της κυβέρνησης του Kiril Petkov.

Οι δυτικοευρωπαίοι εκπλήσσονται από τα παραδείγματα συνωμοσιών και τη διείσδυση απόψεων υπέρ του Putin. Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Petkov αναγκάστηκε να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας του, ο οποίος συνέχιζε να αναφέρεται στην παράνομη εισβολή ως «ειδική επιχείρηση», υιοθετώντας τον ευφημισμό του Putin.

ΠΗΓΗ: Politico, Boryana Dzambazova – Welcome to Bulgaria, where the Ukraine war is NATO’s fault

Η Ελλάδα και η Τουρκία βρέθηκαν στο χείλος της αβύσσου: Εμπρηστική και επικίνδυνη ρητορική από τον Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: