Ο ΟΗΕ ενέκρινε τη μετονομασία της Τουρκίας σε “Türkiye”: Πανηγυρίζει ο Τσαβούσογλου, δεν θα την μπερδεύουν πλέον με τις γαλοπούλες

Ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου επιδεικνύει την αίτηση μετονομασίας της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ. Photo via Twitter@MevlutCavusoglu




Τα Ηνωμένα Έθνη ενέκριναν το επίσημο αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει το όνομα της χώρας στις ξένες γλώσσες σε “Türkiye” αντί για “Turkey”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Stefan Dijarik.

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες έλαβε ειδοποίηση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη μετονομασία.

  • Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλλαγή του ονόματος της χώρας τίθεται σε ισχύ από την ημέρα λήψης της επιστολής, μετέδωσε το Tanjug.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής το όνομα «Türkiye» θα χρησιμοποιείται σε όλα τα διεθνή φόρουμ και σε επίσημα έγγραφα στα οποία χρησιμοποιήθηκαν διάφορα εθνόσημα, όπως Turkei ή Turkuie.

Ο Τσαβούσογλου είχε γράψει στο Twitter ότι η Άγκυρα υπέβαλε επίσημο αίτημα στον ΟΗΕ για αλλαγή του ονόματος της χώρας σε ξένες γλώσσες. Εξήγησε ότι η αλλαγή υιοθετήθηκε στο πλαίσιο των βημάτων της Άγκυρας που στοχεύουν στην «αύξηση του κύρους της χώρας στη διεθνή σκηνή».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Ξεκάθαρη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην HJ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά (του Αιγαίου) δεν αμφισβητείται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: