Εγκλωβισμένοι στη πόλη Σεβεροντονέτσκ παραμένουν 10.000 άμαχοι Συνεχίζονται οι οδομαχίες

File photo: Ουκρανοί στρατιώτες. EPA/STR




Περίπου 10.000 άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην Σεβεροντονέτσκ, πόλη-κλειδί στην μάχη του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, την οποία οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο Σέργκι Γκαϊντάι, ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ.

“Για σχεδόν τέσσερις μήνες, αυτοί (οι Ρώσοι) ονειρεύονται να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την Σεβεροντονέτσκ, όπου από τους 100.000 κατοίκους, περίπου 10.000 εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί, χωρίς να υπολογίσουμε τα θύματα”, αναφέρει ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ, στην οποία βρίσκεται η Σεβεροντονέτσκ, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ο ρωσικός στρατός χάνει εκατοντάδες πολεμιστές, αλλά βρίσκει εφεδρείες και συνεχίζει να καταστρέφει την Σεβεροντονέτσκ”. Ωστόσο “οι στρατιωτικοί μας κρατούν άμυνα”, σημείωσε ο Γκαϊντάι.

Η Σεβεροντονέτσκ, στην οποία σημειώνονται οδομαχίες, βομβαρδίζεται αδιάκοπα εδώ και εβδομάδες. Οι τρεις γέφυρες που την συνδέουν με την γειτονική πόλη Λισιτσάνσκ, η οποία τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο, έχουν πλέον καταστραφεί.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Εως τον Αύγουστο στην Ουκρανία οι γερμανικοί εκτοξευτήρες ρουκετών: Ενίσχυση στο Κίεβο και από τη Σλοβακία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: