Fake news τα λιοντάρια και οι τίγρεις στη Μύκονο: Πέρασαν απλώς transit από Ελλάδα με προορισμό Αλβανία

Τα δύο λιοντάρια που ανακαλύφθηκαν στο τελωνείο του Προμαχώνα φωτο ΕΡΤ news




Η αρχική είδηση, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, αν έμενες απλώς σε ορισμένα ρεπορτάζ του διλέπτου.

Από τον Προμαχώνα πέρασαν σε κλουβιά μέσα σε ένα κλειστό φορτηγό λιοντάρια και τίγρεις με προορισμό, πιθανότατα τη Μύκονο. Δυστυχώς όλα έμειναν στη μετάδοση του πρώτου σκέλους της είδησης, προφανώς λόγω των εντυπώσεων που δημιουργεί. Το γεγονός ότι λιοντάρια και τίγρεις στη Μύκονο απαγορεύεται να πάνε δεν απασχόλησε κανέναν. Εκτός κι αν όποιος μετέδωσε πρώτος την είδηση τη διαστρέβλωσε ηθελημένα για να την κάνει πιο εντυπωσιακή. Και οι υπόλοιποι, απλώ ακολούθησαν.

Η Hellas Journal επικοινώνησε με τα τελωνεία του Προμαχώνα και των Ευζώνων από όπου πληροφορήθηκε ότι:

Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας μπήκαν στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα tranzit, προερχόμενα από τη Σλοβακία, δύο λιοντάρια και δύο τίγρεις έχοντας όλα τα απαίτητα νομιμοπιητικά έγγραφα.

Στη συνέχεια το φορτηγό που τα μετέφερε ακολούθησε τη διαδρομή ως το τελωνείο των Ευζώνων από όπου και εξήλθαν από τη χώρα χωρίς άλλη στάση, με τελικό προορισμό την Αλβανία.

Όπως μας εξηγήθηκε από τον διευθυντή του Τελωνείου των Ευζώνων αυτό έγινε για τεχνικούς λόγους που έχει να κάνει με τους απαραίτητους ελέγχους, από υπηρεσίες που δεν υπάρχουν σε όλα τα τελωνεία της χώρας.

Αυτό και μόνον, τίποτε άλλο




Hellas Journal
Ελλάδα Αθήνα 

Πρωινές αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά της Πάρου: Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: