Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης εισήλθαν δυνατά στον προεκλογικό αγώνα: Παιδεία και περιβάλλον (Βίντεο)

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του διαλόγου που πραγματοποιεί με την κοινωνία των πολιτών, συναντήθηκε με την εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕΔ, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, από το πολιτικό του γραφείο. Φωτογραφία μέσω Γραφείου Τύπου




Καθημερινές είναι πλέον οι δραστηριότητες όλων των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου. Οργανώνουν συγκεντρώσεις και πραγματοποιούν συναντήσεις κατά τις οποίες αναπτύσσουν τις θέσεις τους.

Όπως μετέδωσε ο Ανδρέας Παφίτης στο κανάλι Omega, συνεχίζεται ο προεκλογικός πυρετός με τους υποψήφιους να πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες σειρές συναντήσεων και συγκεντρώσεων. Ο Νίκος Χριστουδουλίδης παραβρέθηκε σε εκδήλωση στην Λάρνακα στην παρουσία φίλων και εθελοντών σε ένα πανηγυρικό κλίμα όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις προτεραιότητές του.

Ενώ χθες πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με την ΠΟΕΔ και την ΣΕΚ. Κατά τη συνάντηση με την οργάνωση των δασκάλων συζητήθηκαν θέματα παιδείας και ειδικότερα της προδημοτικής, της δημοτικής και της ειδικής εκπαίδευσης και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση.

Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμά του. Ενώ κατά τη συνάντηση με την ΣΕΚ συζητήθκαν εργασιακά ζητήματα και ανησυχίες και προβληματισμοί των μελών της οργάνωσης

«Θεωρώ πως μέσα από τον διάλογο που έγινε υπάρχουν κοινοί στόχοι κοινές επιδιώξεις. Θεωρώ ότι ο ρόλος των συντεχνιών και ιδιαίτερα της ΣΕΚ ήταν καθοριστικός για να επιτευχθούν οι στόχοι της εκτελεστικής εξουσίας» ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Με τη σειρά του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια για τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με το τοπικό σχέδιο Ακάμα.

«Η μείωση της προστατευόμενης περιοχής με την πάροδο των χρόνων αλλά και οι προσπάθειες που γίνονται για εφαρμογή ενός τοπικού σχεδίου, που όπως διαφαίνεται από τις συζητήσεις, αφήνει ανοικτό κάθε περιθώριο ανεξέλεγκτης ανάπτυξης και καταστροφής των οικοτόπων του Ακάμα, οφείλω να πω ότι είναι ανεπίτρεπτο» δηλώνει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σημειώνοντας ότι μέλημα θα πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η μετάβαση σε μια συμβιωτική σχέση που θα συνεισφέρει στην αειφόρο ανάπτυξη.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: