Άσκηση ετοιμότητας και πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία

File photo: Μέρος του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Η σημερινή άσκηση ετοιμότητας και πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, νομίζω ότι ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος και επιχειρησιακή διάταξη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή την μεγάλη άσκηση πυροπροστασίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «η παρουσία στην Ολυμπία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον σημαντικό αυτό τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που έχουμε εθνικό χρέος να προστατέψουμε κατά προτεραιότητα».

Επίσης, ο δήμαρχος διατύπωσε την ευχή, «να μην χρειαστεί ποτέ να εφαρμοστεί στην πράξη οποιοδήποτε σενάριο πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής καταστροφής στην Αρχαία Ολυμπία», αλλά όπως πρόσθεσε, «σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο, η επιτυχής έκβαση της σημερινής άσκησης εγγυάται ότι και σε πραγματικές συνθήκες θα υπάρξει άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά τον δήμο, είπε ότι «με όσα μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό έχει στη διάθεσή του, θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αποτελεσματική προστασία του τόπου από κάθε φυσική καταστροφή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σε δημοπρασία το πρώτο έντυπο με την περιγραφή της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης: Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1470

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: