Άρον-άρον ο κατοχικός ηγέτης στις καμένες περιοχές: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην κατεχόμενη Κύπρο

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι σε σύσκεψη για τις πυρκαγιές. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ersinrtatar




Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε στα μέτωπα στην κατεχόμενη Κύπρο, κοντά στο χωριό Καντάρα και στην Ακανθού, και ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις.

Όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, λόγω της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου οι φλόγες προχωρούν προς τα δύο αυτά χωριά.

Αναφέρεται ότι ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ και ο παράνομος ψευτο-«πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ που βρισκόταν στην Μόρφου, σε εκδήλωση στην παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, έφυγαν εσπευσμένα για την περιοχή της αναζωπύρωσης.

Ο παράνομος ψευτο-«έπαρχος» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού δήλωσε στο τουρκοκυπριακό παράνομο «πρακτορείο ειδήσεων» ότι υπάρχει αναζωπύρωση και σε περιοχή 2,5 χλμ από το Φλαμούδι κι αυτό συνέβη μετά που τα πτητικά μέσα σταμάτησαν να ρίχνουν νερό από αέρος, λόγω και της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου.

Όπως σημειώνει ο Φιλελεύθερος, και σήμερα Παρασκευή θα συνδράμουν τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και από το Ισραήλ στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα κατεχόμενα.

Η πρόθεση για αποστολή και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης δεν είχε θετική ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Χθες η Δημοκρατία, ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα της τουρκοκυπριακής πλευράς μέσω των Ηνωμένων Εθνών, έστειλε δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Τα δύο ισραηλινά αεροπλάνα ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες λίγο πριν τις 3 το απόγευμα.

Από αέρος συνέβαλαν χθες 11 συνολικά πτητικά μέσα: τα τρία της Δημοκρατίας, δύο από το Ισραήλ, πέντε από την Τουρκία – δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα – και ένα ελικόπτερο των βρετανικών Βάσεων.

Αργά το απόγευμα, και ενόψει του τερματισμού των προσπαθειών από αέρος αφού νύχτωνε, ο παράνομος ψευτο-«έπαρχος» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού, με γραπτή του δήλωση ζήτησε από όλους όσοι έχουν βυτιοφόρα με νερό να συγκεντρωθούν στο κέντρο κρίσεως που έχει στηθεί μεταξύ των χωριών Φλαμούδι και Άρδανα.

Ο κ. Τοροσλού είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες στα μέτωπα κοντά στο Φλαμούδι και την Ακανθού, εκεί όπου σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ υπάρχει αναζωπύρωση.

Σε σχέση με χθες τέτοια ώρα, είπε, η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Ο Χριστοδουλίδης αφουγκράζεται και μπορεί να ενστερνιστεί τις θέσεις και απόψεις του ΔΗΚΟ, γράφει στην επιστολή προς τον Νικόλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: