Αποκαλυπτήρια Μακρόν: Ως φίλαθλος στηρίζω την Μαρσέιγ, ως πρόεδρος είπα στον Μπαπέ να μείνει στην Παρί

FILE PHOTO: epa07625620 France soccer player Kylian Mbappe (C) is kissed by French president Emmanuel Macron after being awarded of the Legion d’Honneur (Officer of the Legion of Honor) medal as teammate Blaise Matuidi (R) looks on during a ceremony at the Elysee Palace in Paris, France, 04 June 2019. EPA/Francois Mori / POOL MAXPPP OUT




Οι κάτοχοι εισιτηρίων που εμποδίστηκαν να μπουν στο “Stade de France” του Παρισιού για τον τελικό του Champions League του περασμένου Σαββάτου από το προσωπικό ασφαλείας θα πρέπει να αποζημιωθούν και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους «όσο το δυνατόν γρηγορότερα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στη Γαλλία την Παρασκευή (3/6).

«Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες που έχουν υποστεί όλες αυτές τις σκηνές, που δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στις θέσεις για τις οποίες είχαν πληρώσει. Γι’ αυτό ελπίζω ότι μπορούμε να τις αποζημιώσουμε το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο Μακρόν στη συνέντευξή του και πρόσθεσε:

«Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη, να καθορίσει τις ευθύνες και να τις εξηγήσει λεπτομερώς στους συμπατριώτες μας, αλλά και στους Βρετανούς και τους Ισπανούς».

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της παραμονής του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν έως το 2025, επιβεβαιώνοντας πως συμβούλεψε τον Γάλλο σούπερ σταρ να μην φύγει απ’ τους εφετινούς πρωταθλητές της Ligue1.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν επεμβαίνω σε καμία μεταγραφή. Είμαι, όπως κάθε πολίτης, όσον αφορά τον αθλητισμό. Επιθυμώ να δω ένα καλό παιχνίδι και να στηρίξω μια ομάδα, στην προκειμένη περίπτωση τη Μαρσέιγ. Είχα μια συζήτηση με τον Κιλιάν Μπαπέ, απλώς για να τον συμβουλέψω να μείνει στη Γαλλία. Ο ρόλος ενός Προέδρου είναι να λειτουργεί για το καλό της χώρας του», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: