Αποκάλυψη NBC News: Το ελληνικό Prudent Warrior, που πήραν οι Ιρανοί, είχε προορισμό το Τέξας, με φορτίο αξίας $100 εκ.!

FILE PHOTO: Iranian supreme leader Ayatollah Ali Khamenei greets the crowd during the 33rd death anniversary of the country’s late supreme leader Ayatollah Khomeini, at the mausoleum in Tehran, Iran, 04 June 2022. EPA, IRANIAN SUPREME LEADER’S OFFICE HANDOUT




Καθώς η τιμή του φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται, ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο που κατασχέθηκε από το Ιράν έχει δεκάδες χιλιάδες γαλόνια πετρελαίου αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που κατευθύνονταν στο Τέξας, σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης και πρώην αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Τα παραπάνω αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC News σε άρθρο των Courtney Kube και Carol ELee, με τίτλο Greek oil tanker seized by Iran holds oil that was headed to the U.S.

Στα τέλη Μαΐου, το δεξαμενόπλοιο Prudent Warrior ταξίδευε από το Ιράκ προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, όταν το Ιράν το κατέλαβε στα διεθνή ύδατα στον Περσικό Κόλπο και το οδήγησε στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

«Δεν έχουμε κανένα σχόλιο για τον προορισμό του πλοίου ή το πετρέλαιο. Και δεν έχουμε κανένα σχόλιο για τις διπλωματικές μας δεσμεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον καταδίκασε την κατάσχεση των δύο πλοίων υπό ελληνική σημαία από τους Φρουρούς της Επανάστασης στις 27 Μαΐου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, του βασικού συμμάχου και εταίρου μας στο ΝΑΤΟ, απέναντι σε αυτήν την αδικαιολόγητη κατάσχεση», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei επιβεβαίωσε ότι ο ιρανικός στρατός κατέλαβε τα δύο δεξαμενόπλοια, το Prudent Warrior και το Delta Poseidon, εκτοξεύοντας δυνάμεις από ελικόπτερα στον Περσικό Κόλπο.

Είπε ότι το Ιράν κατέσχεσε τα δεξαμενόπλοια σε αντίποινα, επειδή η Ελλάδα συνέδραμε τις ΗΠΑ να καταλάβουν το δεξαμενόπλοιο ‘Pegas’ υπό ιρανική σημαία με αργό πετρέλαιο στη Μεσόγειο. Σημειώνεται, επίσης, ότι την περασμένη Τετάρτη, ελληνικό Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση που επέτρεπε στις ΗΠΑ να κατασχέσουν το πετρέλαιο του ‘Pegas’.

ΠΗΓΗ: NBC NEWS, Greek oil tanker seized by Iran holds oil that was headed to the U.S.

Οι κύριοι Συρίγος, Παπαχελάς και Έλλις θα παρουσιάσουν το βιβλίο των Μελέτη και Ιγνατίου για τη Συμφωνία της Μαδρίτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: