Απελπισμένοι Ρώσοι στρατιώτες: Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από την Ουκρανία * Κανονίζουν μέχρι και εικονικούς γάμους [videos]

FILE PHOTO: To χαρακτηριστικό γράμμα Ζ – σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – σε Ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού. EPA. STRINGER




O αποδεκατισμός και το πεσμένο ηθικό των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία οδηγεί τους στρατιώτες να ψάχνουν τρόπους να φύγουν από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να κανονίσουν «ψεύτικους γάμους», αποκάλυψε η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Οι αναλυτές λένε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είναι “εξαιρετικά αγχωμένοι”, με χαμηλό  ηθικό και σύντομα αναμένεται να ξεμείνει από ετοιμοπόλεμες μονάδες καθώς η εισβολή  στην Ουκρανία βρίσκεται στην 105η ημέρα της.

Μια υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ ενός Ρώσου στρατιώτη και ενός του φίλου του αποκάλυψε ότι οι αξιωματικοί «δεν έχουν καμία επιλογή» και πολλοί έχουν ήδη κάνει ανεπιτυχείς προσπάθειες να απολυθούν.

Ο Ρώσος στρατιώτης ακούστηκε να λέει: «Ή θα τραυματιστείς, θα σκοτωθείς ή θα υπάρξει επίσημη εντολή να αποσυρθείς».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε επιχειρήσει να οργανώσει έναν ψεύτικο γάμο σε μια προσπάθεια να διαφύγει από τα μέτωπα της σύγκρουσης.

Ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη πει σε μια από τις φίλες μου, “πήγαινε να υποβάλεις μια αίτηση στο γραφείο εγγραφής γάμου. Θα τους το πω εδώ”.

«Είπε, «δεν υπάρχει τρόπος, αυτό δεν είναι επιλογή».

«Όλοι εδώ προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο [να φύγουν]… αλλά δεν υπάρχει τρόπος».

Το ηχητικό υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), αναφέρει η Telegraph .

Όλο και περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες αναζητούν δικαιολογίες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς οι διοικητές ενισχύουν τους περιορισμούς στις άδειες, δήλωσε εκπρόσωπος της SBU.

Σύμφωνα με άλλη κλήση που υπεκλάπη από την υπηρεσία πληροφοριών, ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι Ρώσος στρατιώτης ακούγεται να λέει ότι η παροχή νερού τους έχει σταματήσει.

«Καθόμαστε εδώ χωρίς νερό. Έχει ζέστη τον τελευταίο καιρό. Τώρα υπάρχει ζέστη και τα παιδιά κάθονται επίσης σοκαρισμένα. Ηθικά καταβεβλημένοι», αναφέρει η Daily Beast .

Ακούστηκε επίσης να λέει ότι οι στρατιώτες φορούν τις ίδιες στολές που φορούσαν τον χειμώνα.

Αλλού, κάποιος άλλος Ρώσος στρατιώτης σε άλλο ηχητικό απόσπασμα που έχει στη διάθεσή του το τμήμα πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας , λέει σε μια συγγενή του ότι οι «οι περισσότεροι» άνδρες της μονάδας του αρνούνται να πολεμήσουν και «προσπαθούν να περάσουν τα ρωσικά σύνορα».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 άτομα που ετοιμάζουν ένα [φορτηγό]… Αν υπάρχει κάποιο γα******** [αμέσως] θα πηδήξουν στο [φορτηγό] και θα κατευθυνθούν προς το Μπέλγκοροντ, έχουν ήδη ένα δοχείο με καύσιμα να το φορτώσουν στο φορτηγό.

«Μίλησα ήδη μαζί τους και, αν μη τι άλλο, θα με πάρουν και θα βγω στο δρόμο μαζί τους», είπε.

Τον περασμένο μήνα, ρωσικό δικαστήριο διέταξε την απόλυση 100 αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, αφού αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: