Aφήνοντας πίσω καταστροφές απομακρύνεται η κακοκαιρία Genesis [βίντεο]

Mεγάλες καταστροφές προκάλεσε στην περιοχή της Ορεστιάδας η κακοκαιρία Genesis. Photo screenshot via ΕΡΤ




Εξασθενεί σταδιακά και απομακρύνεται προς τα ανατολικά, η κακοκαιρία Genesis, που σάρωσε το Σάββατο 11/6 τα ανατολικά και κεντρικά ηπειρωτικά, αφήνοντας πίσω πλημμύρες και μεγάλες ζημιές στη γεωργική παραγωγή σε Θεσσαλία και Κοζάνη, αλλά και σημαντικές καταστροφές σε χωριά της Ορεστιάδας.

Στην Αθήνα επλήγησαν κυρίως οι νότιες περιοχές, στους πρόποδες του Υμηττού. Τις τελευταίες 48 ώρες η Πυροσβεστική δέχθηκε 517 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Το ξημέρωμα βρήκε τους κατοίκους της Λεπτής Ορεστιάδας σε απόγνωση, να προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις κατεστραμμένες περιουσίες τους. Όλο το χωριό έχει καλυφτεί από λάσπη.

Πάνω από 20 σπίτια, αλλά και πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Από την μανία της κακοκαιρίας Genesis δεν γλίτωσε ούτε η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Δεκάδες οικόσιτα ζώα, πουλερικά και κουνέλια πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας, σύμφωνα με τον διοικητή της, Αντώνη Χαμαλίδη δέχθηκε 18 κλήσεις εκ των οποίων πραγματοποίησε 16 απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Για ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες και τα μηχανήματά τους μιλούν οι αγρότες. Οι έντονες βροχοπτώσεις βύθισαν στο νερό εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών και στην περιοχή του Μαυροδεντρίου στην Κοζάνη.

Ο κάμπος Σαριγιόλ που χτυπήθηκε από το χαλάζι τα προηγούμενα 24ωρα, πλημμύρισε καταστρέφοντας καλλιέργειες με πατάτα, κρεμμύδια, ηλιάνθους, καλαμπόκι και σιτηρά.

Από ό,τι φαίνεται, πάντως, τα δύσκολα έχουν περάσει. Υπάρχει και σήμερα Κυριακή 12/6 κάποια αστάθεια, αλλά ο καιρός τις επόμενες ώρες βελτιώνεται και θα έχουμε και άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στην εβδομάδα.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται η σύντροφος του 60χρονου που βρέθηκε μαχαιρωμένος στην Καλλιθέα [βίντεο]

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: