Σοβαρά επεισόδια και πάλι στο ΑΠΘ -Με καλυμμένα χαρακτηριστικά αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στην αστυνομία (video)

File photo Aπό τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ Τρίτη 10 Μαίου 2022




Σοβαρά επεισόδια είναι σε εξέλιξη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ατομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν, με στόχο να εκδιώξουν τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν τις εν εξελίξει εργασίες -μετά την πρόσφατη ολοσχερή καταστροφή- στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας για την κατασκευή Βιβλιοθήκης.

Οι αντιεξουσιαστές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε προσαγωγή ενός ατόμου.

Περίπου διακόσια άτομα είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο ισόγειο της οποίας ξεκίνησαν σήμερα εκ νέου οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Στις 3 το μεσημέρι έχει προαναγγελθεί κινητοποίηση και στην πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους, εκπρόσωποι των οποίων θα προσπαθήσουν να συνομιλήσουν με τις πρυτανικές αρχές.

Στον χώρο γύρω από τη Σχολή είναι συγκεντρωμένα και μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας από το CAMPUS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα  

 

Γλυκά Νερά: Καταθέτουν οι τελευταίοι μάρτυρες, πλησιάζει η ώρα της απολογίας του Αναγνωστόπουλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: