Συνεχίζει να επιμένει στο λάθος ο Γιαννάκης Κασουλίδης: Δεν θα προσφέρονται πάντα ευκαιρίες λέει για τα προβληματικά ΜΟΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης με την πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




«Η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (MOE) δεν πρέπει να απορριφθεί, καθώς τέτοιου είδους ευκαιρίες δεν θα προσφέρονται πάντα», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στη Λευκωσία και ερωτηθείς για την επιστολή με τα ΜΟΕ που στάληκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον κατοχικό ηγέτη, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως «εμείς προτείνουμε και επί του Κυπριακού και επί των ΜΟΕ και η τουρκική πλευρά μέχρι τώρα απορρίπτει».

Παράλληλα επεσήμανε πως δεν έχει ακούσει απόρριψη χωρίς να προεξοφλεί ότι δεν θα υπάρξει, τονίζοντας πως είναι μια μοναδική ευκαιρία που θα προσφέρει στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και οικονομική πρόοδο και ευημερία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών η επιστολή που απεστάλη για τα ΜΟΕ περιλαμβάνει διάφορα θέματα ως μια ένδειξη της καλής μας θέλησης και υποδεικνύοντας ποιο είναι το καλό κοινό για την Κύπρο.

Δήλωσε επίσης πως τα ΜΟΕ είχαν υποβληθεί ένα χρόνο πριν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν συζητήθηκαν και τώρα με την επιστολή δίνεται η ευκαιρία να συζητηθούν.

Όλες οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού προσκρούουν στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, τονίζει ο Αναστασιάδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: