Σε νέα αύξηση επιτοκίων προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ: Για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό

File Photo: Ο επικεφαλής της αμερικανικής FED, Τζερόμ Πάουελ καταθέτει στο Κογκρέσο. EPA, Bill O’Leary / POOL




Στη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων από το 2000 κατά 50 μονάδες βάσης, στο 0,75% με 1%, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, (ανταπόκριση Howard Schneider και Ann Saphir).

Αναλύοντας το σκεπτικό της Fed, ο επικεφαλής της, J. Powell αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων, οι οποίες προκαλούν πληθωριστικές πιέσεις.

«Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και κατανοούμε τις δυσκολίες που προκαλεί και κινούμαστε γρήγορα για να τον μειώσουμε», εξήγησε. «Έχουμε τόσο τα εργαλεία που χρειαζόμαστε, όσο και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα των τιμών για λογαριασμό των αμερικανικών οικογενειών και προϊόντων», συμπλήρωσε.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση επιτοκίων τη φετινή χρονιά, καθώς τον Μάρτιο έγινε η πρώτη στο εύρος του 0,25%-0,50%, με τον πρόεδρο της Fed να μην αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα παρέμβαση σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

ΠΗΓΗ: Reuters, Howard Schneider, Ann Saphir – Fed raises rates by half point, starts balance sheet reduction June 1

Κλείσιμο με μεγάλη άνοδο στην Wall Street: Ο δείκτης Nasdaq ενισχυμένος κατά +3,19%

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: