Σαν στο… σπίτι του ο Πεπ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»: Η Μάντσεστερ Σίτι απόψε με την Ρεάλ, στον 2ο ημιτελικό του CL

Ο προπονητής της Manchester City Πεπ Γκουαρντιόλα, κρατώντας το τρόπαιο του πρωταθλήματος του 2021 EPA, Peter Powell




Η Μάντσεστερ Σίτι, φιλοξενείται απόψε (22:00) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από την Ρεάλ Μαδρίτης, στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο πρώτο ματς, η αγγλική ομάδα επικράτησε με 4-3 των Μαδριλένων και η πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, παραμένει «ανοικτή».

Εκτός από το προβάδισμα του ενός γκολ, που απέκτησαν στο Μάντσεστερ, οι «πολίτες», διαθέτουν ακόμη ένα πλεονέκτημα, που… ακούει στο ονοματεπώνυμο, Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός προπονητής της Σίτι, θα νιώθει κάπως σαν στο… σπίτι του, απόψε, καθώς ουκ ολίγες φορές, έχει φύγει νικητής από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ηταν 2 Μαϊου 2009 και ο Πεπ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα από το 2008, οδηγεί τους Καταλανούς σε εμφατική νίκη με 6-2, με τους Λιονέλ Μέσι και Τιερί Ανρί, να σκοράρουν από δύο φορές.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής της Μπάρτσα, ο Γκουαρντιόλα, κατέκτησε το νταμπλ στην Ισπανία, αλλά και το Champions League (2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ).

Εναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου, ο 2010, ο Πεπ επιβεβαιώνει την ιδιότητα του… εφιάλτη για τους Μαδριλένους. Ο Μέσι και ο Πέδρι, «βρίσκουν δίχτυα» μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Μπάρτσα επικρατεί με 2-0 και ο Γκουαρντιόλα, γίνεται ο πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα στην Ιστορία, που φεύγει νικητής δύο διαδοχικές χρονιές από την Μαδρίτη.

Στις 27 Απριλίου 2011, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, αναμετρώνται στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Μία εβδομάδα νωρίτερα, οι Μαδριλένοι είχαν νικήσει με 1-0 στον τελικό κυπέλλου, όμως τα «παιδιά» του Γκουαρντιόλα πήραν «εκδίκηση», επικρατώντας με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Μέσι.

Σχεδόν μετά από έξι μήνες, στις 10 Δεκεμβρίου 2011, ο Καρίμ Μπενζεμά σκοράρει στο 20ο δευτερόλεπτο (!) του ντέρμπι, σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των clasicos. Ομως ο Γκουαρντιόλα και η ομάδα του, θα καταφέρουν ν’ ανατρέψουν τα δεδομένα και να φθάσουν σε μία «καθαρή» νίκη με 3-1, αν και στο τέλος, το πρωτάθλημα πήγε στους Μαδριλένους του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η νικηφόρος πορεία του Καταλανού προπονητή σε clasico, ολοκληρώνεται στις 18 Ιανουαρίου 2012. Μετά το πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα επισκέπτεται το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για το Copa del Rey. Και στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών, οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν με 2-1, με τους Αμπιντάλ και Πουγιόλ να σκοράρουν και να χαρίζουν την σπουδαία νίκη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε σκοράρει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ομως ο Γκουαρντιόλα, επέστρεψε -στις 26 Φεβρουαρίου 2020– στην έδρα της Ρεάλ ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι και φρόντισε να… διατηρήσει την παράδοση, που τον θέλει νικητή στις έξι από τις εννέα φορές που επισκέφθηκε το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Επρεπε να περάσουν περισσότερα από οκτώ χρόνια για να νικήσει ο Πεπ στην Μαδρίτη την Ρεάλ. Ο έμπειρος τεχνικός, ηττήθηκε με την Μπάγερν στους ημιτελικούς του Champions League του 2014 (1-0 στο Μπερναμπέου και μετά 4-0 στο Μόναχο), αλλά θα πάρει… εκδίκηση με την Μάντσεστερ Σίτι τον Φεβρουάριο του 2020, με νίκη 2-1 στην «φάση των 16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα τέρματα της αγγλικής ομάδας, σημείωσαν οι Γκάμπριελ Ζεσούς και Κέβιν Ντε Μπρόινε, ενώ οι Μαδριλένοι «βρήκαν δίχτυα» με τον Ισκο.

Και ο Πεπ, έγινε ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία, που έφυγε έξι φορές νικητής από το «Σαντιάγκο Μπενρμαπέου», προσβλέποντας στην έβδομη…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γιώργος Διακογιάννης
Μαδρίτη, Ισπανία

Η Λίβερπουλ έκλεισε θέση για το Παρίσι: Το όνειρο κράτησε ένα ημίχρονο για τη Βιγιαρεάλ… [highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: