Ποιος είναι ο Τοντ Μπόλι, ο νέος αμερικανός ιδιοκτήτης της Τσέλσι: Με ποιους άλλους συνεταιρίστηκε

Ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι Τοντ Μπόλι εγκαταλείπει τις εξέδρες του Σταμφορντ Μπίτζ μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της ομάδας με την Γουλβς epa09931867 EPA/ANDY RAIN




Η Τσέλσι επιβεβαίωσε την έναρξη της νέας-μετά Αμπράμοβιτς- εποχής, ανακοινώνοντας, χθες τα ξημερώματα, τη συμφωνία με την κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο Αμερικανός ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντόντζερς, Τοντ Μπόλι, για την απόκτηση της αγγλικής ομάδας της Premier League.

Η Τσέλσι ομάδα ανακοίνωσε συμφωνία 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών (4,97 δισεκατομμυρίων ευρώ), υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

Ο σύλλογος αποτιμάται σε κάτι λιγότερο από 3 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, και οι ιδιοκτήτες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν επιπλέον 2 δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια μεταξύ του γηπέδου, των ανδρών και των γυναικείων ομάδων και των εγκαταστάσεων του συλλόγου.

Ποιοι είναι όμως οι νέοι ιδιοκτήτες της Τσέλσι1 Ποιος είναι ο Τοντ Μπόλι, ο επιχειρηματίας που αγόρασε την Τσέλσι και ποια τα άλλα πρόσωπα-εταιρείες της κοινοπραξίας της οποίας ηγείται, Μαρκ Γουόλκερ και Χάνσιεργκ Γουίς και Clearlake Capital;

Ο Τοντ Μπόλι είναι συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Eldridge, ενός ταμείου με έδρα το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ που επενδύει σε διάφορους κλάδους, όπως ασφάλιση, διαχείριση περιουσίας, τεχνολογία, αθλητισμό, μέσα ενημέρωσης, ακίνητα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εξειδικευμένη οικονομική ιστοσελίδα του ποδοσφαίρου, calcioefinanza.

Κατέχει το 20% των μετοχών των Λος Άντζελες Ντόντζερς και είναι συνιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Σπαρκς, καθώς και τον ιδιοκτήτη του οργανισμού eSports Cloud9 και της εταιρείας DraftKings.

Επιπλέον, ο Μπόλι το 2021 απέκτησε μαζί με τον Φίλιπ Ανσουτζ μερίδιο 27% στους Λος Άντζελες Λέικερς, την ομάδα του ΝΒΑ , που τον Φεβρουάριο του 2021 είχε εκτιμώμενη αξία πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπόλι είναι πρόεδρος των Security Benefit και MRC και έχει επενδύσεις σε A24, Fulwell 73 και Penske Media, έναν όμιλο που ιδρύθηκε το 2003 και κατέχει τα διάσημα περιοδικά (Billboard, Rolling Stone, Variety και The Hollywood Reporter). Πριν από την ίδρυση της Eldridge, ο Μπόλι ήταν πρόεδρος της Guggenheim Partners.

Βέβαια ο Τοντ Μπόλι δεν είναι μόνος σε αυτή τη νέα περιπέτεια. Δίπλα του βρίσκεται επίσης ο Χάνσιεργκ Γουίς, Ελβετός δισεκατομμυριούχος και πρώην ιδιοκτήτης μιας πολυεθνικής εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού – Synthes USA-, που πουλήθηκε στην Johnson & Johnson το 2012.

Γεννημένος το 1935 στη Βέρνη, είναι αναμφισβήτητα ο Ελβετός με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Παρούσα ήταν επίσης η Clearlake Capital Group, μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2006 και διαχειρίζεται ολοκληρωμένες επιχειρήσεις μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων, πιστώσεων και άλλων συναφών στρατηγικών. Οι κύριοι τομείς αναφοράς της εταιρείας είναι η τεχνολογία, η βιομηχανία και οι καταναλωτές. Η Clearlake έχει επί του παρόντος περισσότερα από 72 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Τέλος, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Μαρκ Γουόλτερ κλείνει τη σύνθεση της κοινοπραξίας. Διευθύνων Σύμβουλος της Guggenheim Partners, μιας ιδιωτικής εταιρείας παγκόσμιων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με περισσότερα από 310 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και γραφεία στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Με € 5 δισ. η Τσέλσι στον Μπόλι: Τα 20 χρόνια και τα πολλά δισ. του Αμπράμοβιτς που την έκαναν κορυφαία ομάδα [ιστορικό]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: