Παρεμβάσεις στις τιμές των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος: Στις 7 το απόγευμα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΔΕΥ Αριστοφάνη Στεφάτο, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα Πέμπτη στις 19.00 από τον  Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τον νέο μηχανισμό στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας έως το τέλος του έτους.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, μέσω ρεαλιστικών παρεμβάσεων, να ανακουφίσει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ρεαλιστικό-οριζόντιο σχέδιο, κάλυψη όλων των καταναλωτών, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, διευρυμένη ενίσχυση, ώστε να καλυφθούν νοικοκυριά με πάνω από 300 κιλοβατώρες και ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων, με έμφαση στις μικρομεσαίες.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης από τον Ιούνιο.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Η επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθεί ως γνωστόν 16-18 Μαΐου.

Τσίπρας: Το κρίσιμο είναι αν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση θα τα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι ή θα κόψει τα «κλεφτόδεντρα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: