Ουκρανή μητέρα που μένει στην Κύπρο ενημερώθηκε πως πέθανε ο γιος της στη Μαριούπολη (video)

Η Ουκρανή μάνα, Οξάνα Σάββα με τον σύζυγό της. Φωτογραφία Omega




Δραματικές μοιάζουν οι ώρες για την Ουκρανή μάνα, Οξάνα Σάββα που διαμένει στη Λάρνακα, η οποία τη περασμένη Παρασκευή ενημερώθηκε για το θάνατο του 29χρονου γιου της από έκρηξη χειροβομβίδας στη Μαριούπολη στις 14 Απριλίου, ενώ πολεμούσε στο πλευρό των ρωσόφωνων αυτονομιστών του Ντονιέτσκ.

Σύμφωνα με το κανάλι Omega, έκτοτε κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τον ρωσικό στρατό ώστε να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τη σορό του παιδιού τους και να τη μεταφέρουν στη Κύπρο, όπου ο νεαρός Βιτάλι έζησε τα παιδικά του χρόνια πριν επιστρέψει αργότερα στη πατρίδα του ώστε να είναι στο πλευρό του άρρωστου βιολογικού του πατέρα και των παππούδων του.

Η Οξάνα Σάββα ανέφερε πως «επικοινωνία με το γιο μου ειχα 3 του Απρίλη. Μου είπε μαμα μια φορα τη βδομαδα να εχουμε επικοινωνία δεν μπορω πιο συχνά μην ανησυχείς. Πέρασαν 10 μέρες δεν ειχα επικοινωνία με το γιο μου προσπάθησα με συγγενείς κανένας δεν μου απαντούσε».

Ο πατριός του ανέφερε πως «Εμείς το μόνο που θελουμε αφού έγινε τούτος ο πόλεμος δεν πρέπει να πετάσσονται ατομα.

Αν το παιδί αυτο θαφτεί σε ομαδικό τάφο θα εχουμε χειρότερα απο το 74. Πως θα τον ανακαλύψουμε ποιος θα καμει μετα εκταφή; Και να μας στείλουν στάχτη;»

Πολλά και αναπάντητα τα ερωτήματα για τους γονείς του άτυχου στρατιώτη.

Κρατώντας την ελπίδα ζωντανή καθότι ο γιος τους δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, οι γονείς του Βιτάλι κάνουν έκκληση προς τη κυπριακή κυβέρνηση όπως μεσολαβήσει ώστε η σορός του να μεταφερθεί στη Κύπρο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: