Όλα τα ΠΑΣΟΚ δίνουν το «παρών» στο Συνέδριο που ξεκινά σήμερα: Εικόνα ενότητας με Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, STR




Ξεκινά σήμερα στο Τάε Κβο Ντο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία να δίνει μήνυμα ενότητας και να εκπέμπει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ την εικόνα συσπείρωσης θα ενισχύσει η παρουσία τριών πρώην αρχηγών του Κινήματος.

Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσουν σήμερα και αύριο προς τους συνέδρους.

Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να αναδείξει τη δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα του στην κοινωνία και στην ομιλία του θα αναλύσει με λεπτομέρειες το σχέδιό του για τη διακυβέρνηση της χώρας αρχής γενομένης από τις προσεχείς εκλογές.

Αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες , όπως αυτό τις ενεργειακής ακρίβειας, ενώ θα επικεντρώσει στο δημογραφικό αλλά και στην προστασία των συνταξιούχων.

Η ομιλία θα έχει επίσης αναφορές στην «ταυτότητα» του ΠΑΣΟΚ και στην στρατηγική που θα αναπτύξει απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών.

Επιδίωξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα του να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές, για να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων ενώ εμφανίζεται σταθερός στην άποψη που έχει διατυπώσει ότι «ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας θα δουν πρωθυπουργικές καρέκλες από εμάς».

Το συνέδριο που θα ξεκινήσει με την ανοιχτή πολιτική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη θα έχει πρόεδρο-συντονιστή, τον πρώην υπουργό, Πέτρο Ευθυμίου. Κεντρικό σύνθημα είναι «η κοινωνία στο προσκήνιο».

Κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα χαιρετήσουν με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και ΓΓ του Partito Democratico, Ενρίκο Λέττα, η Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Κριστίνα Ναρμπόνα, ο συμπρόεδρος του SPD Λαρς Κλίνγκμπαιλ και η Πρόεδρος των Σλοβένων Σοσιαλιστών Τάνια Φαγιόν.

Tο παρών θα δώσουν η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ , ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Χαρακτηριστική είναι και η χωροταξία που έχει επιλεγεί για τις θέσεις του Συνεδρίου:

Δεξιά του Νίκου Ανδρουλάκη θα κάθονται η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ (επικεφαλής Ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών) και ο Σεργκέι Στάνισεφ, Προέδρου Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Πιο δεξιά τους θα κάθονται οι κ.κ. Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος.

Ακριβώς στα αριστερά του Νίκου Ανδρουλάκη θα βρίσκεται νέο πρόσωπο: Είτε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, ή ο επικεφαλής της ΚΟ Μ. Κατρίνης.

Θα υπάρχει μια κενή καρέκλα με ένα λουλούδι, για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα κάθονται νέα πρόσωπα, όπως ο προαελειφόμενος για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Βαγγέλης Τσόγκας και άλλοι νέοι συνεργάτες του.

Οι πρώην αρχηγοί

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με χαιρετισμό του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ το λόγο θα πάρουν και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που έχουν προσκληθεί.

Εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο.

Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετήσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Την δεύτερη μέρα του συνεδρίου δίνεται το βήμα σε συνέδρους και στελέχη του Κινήματος. Το Σάββατο αναμένεται η ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Οι θεματικές ενότητες

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Κοινωνική Κατοικία. Ομιλητές θα είναι η Μαρίνα Γκονσάλβες, Υφυπουργός Υποδομών υπεύθυνη για την Κοινωνική Στέγη στην Πορτογαλία και η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση & Πρόεδρος High Level Group ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, πρώην Επίτροπος και Υπουργός.

Θεματικό τραπέζι διοργανώνεται για το Ταμείο Ανάκαμψης με ομιλητές τον κ. Γιάννη Καλογήρου, Ομότιμο Καθηγητή Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής ΕΜΠ και τον κ. Φίλιππο Σαχινίδη, πρώην Υπουργό Οικονομικών, καθώς και για την αντιστροφή του Brain Drain.

Η τελευταία μέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με ομιλίες στην ολομέλεια τις πρωινές ώρες αλλά και ψηφοφορίες για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα workshop για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Ψηφιακή Μετάβαση, ενώ σε ειδικό περίπτερο θα δίνονται πληροφορίες για την ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος digitalsociety.gr

Ο Δένδιας στην έδρα Διεθνούς Δικαστηρίου Χάγης: Βασική αρχή μας η επίλυση διαφορών βάσει διεθνούς δικαίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: