Ο Μαυρογιάννης προσπαθεί να κερδίσει τα κόμματα του κεντρώου χώρου: Δεν βγήκε άσπρος καπνός από το ΔΗΚΟ…

File Photo: Η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ με τον (πρώην) διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Χείρα φιλίας τείνει στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές, Ανδρέας Μαυρογιάννης σε μία ύστατη προσπάθεια να επιτύχει τη μέγιστη στήριξη γύρω από την υποψηφιότητά του, που αναμένεται να εξαγγελθεί στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με το κανάλι Omega, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και κατά την οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν βγήκε άσπρος καπνός, χθες πραγματοποίησε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

«Γιατι είναι κακό πράγμα όταν απόφάσιζεις να ασχοληθείς με τις προεδρικές εκλογές να θεωρείς ότι δεν μπορείς πήρως να παρακάμπτεις την στήριξη των πολιτικών κομμάτων. Δεν μπορείς, είναι μία πραγματικότητα στον τόπο μας. Αν θέλεις να είσαι αξιόπιστος πρέπει να έχεις στήριξη πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε ο διπλωμάτης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Σιζόπουλος έδωσε το στίγμα των αποφάσεων της ΕΔΕΚ, θέτοντας ως προτεραιότητα την συνεργασία στις προεδρικές εκλογές με το ΔΗΚΟ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως «αυτό όμως δεν μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε επαφές με υποψηφίους που στηρίζονται από άλλα κόμματα, να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, να καταγράψουμε αυτά ακριβώς τα δεδομένα, για να μπορέσουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για την πατρίδα μας αλλά και για το κόμμα μας».

Σύμφωνα με τις πληροφρίες ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πέρασε χθες και την είσοδο της ΔΗΠΑ όπου πραγματοποίησε ανεπίσημη συνάντηση με τον Μάριο Καρογιάν, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συναντηθεί και με τον ανεξάρτητητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πάντως ο χρόνος για τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου άρχισε να μετρά αντίστροφα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: