Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από την Άγκυρα αποφυγή πολεμικών ενεργειών στη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο

FILE PHOTO: O σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. EPA, JIM LO SCALZO, POOL




Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν ζήτησε από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν να μην εισβάλει η Τουρκία στη Συρία και επίσης να επιδιώξει να λύσει τις όποιες διαφορές της στην ανατολική Μεσόγειο με διάλογο και μέσω της διπλωματίας.

Ο κ. Σάλιβαν συνομίλησε τη Δευτέρα με τον βασικό άνθρωπο του Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Και είναι φανερό από την ανακοίνωση ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας τόνισε την αντίθεση του σε πολεμικές ενέργειες στη Συρία και στη Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο κ. Σάλιβαν και ο κ. Καλίν συζήτησαν επίσης για την Ουκρανία, την ενταξιακή πορεία της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και για την τήρηση των γραμμών εκεχειρίας στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν συζήτησε με τον Ιμπραχίμ Καλίν τα εξής:

«Tη συνεχιζόμενη υποστήριξη (σ.σ. των ΗΠΑ και της Τουρκίας) στην Ουκρανία ενόψει της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας, καθώς και τις αντίστοιχες προσπάθειές τους να επιτρέψουν στις ουκρανικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων να φτάσουν στις παγκόσμιες αγορές.

Ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε την υποστήριξή του στις συνεχιζόμενες απευθείας συνομιλίες της Τουρκίας με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την επίλυση των ανησυχιών σχετικά με τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, την οποία οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά.

Επανέλαβε επίσης τη σημασία της αποφυγής κλιμάκωσης στη Συρία για τη διατήρηση των υφιστάμενων γραμμών κατάπαυσης του πυρός και την αποφυγή περαιτέρω αποσταθεροποίησης.

Τέλος, ο κ. Σάλιβαν προέτρεψε τη συνέχιση του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση των οποιαδήποτε διαφωνιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Θέατρο του παραλόγου: Ο Καλίν μίλησε στον Σάλιβαν περί των αξίων και των αρχών του ΝΑΤΟ…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: