Νέες έρευνες για φυσικό αέριο ξεκινά εκ νέου το Ισραήλ: Για να βοηθήσει την απεξάρτηση ΕΕ από Ρωσία

File Photo: Iσραηλινές εξέδρες για φυσικό αέριο στην Μεσόγειο.(Photo Flash90)




Tο Ισραήλ θα ξεκινήσει τέταρτη έρευνα για φυσικό αέριο στα χωρικά του ύδατα, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η υπουργός Ενέργειας Καρίν Ελχαράρ.

Η απόφαση ήρθε λόγω της αυξανόμενης ανάγκης για φυσικό αέριο στην Ευρώπη, καθώς προσπαθεί να περιορίσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, ως μέρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τη Δύση για την εισβολή της στην Ουκρανία .

Η απόφαση ελήφθη παρά το σχέδιο της Ελχαράρ να σταματήσει όλες τις έρευνες για φυσικό αέριο το 2022, προκειμένου να επικεντρωθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , το οποίο ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου.

«Το κράτος του Ισραήλ δραστηριοποιείται και βοηθά την Ευρώπη να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας της», δήλωσε ο Ελχαράρ σε συνέντευξη Τύπου. «Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση παρέχει μια ευκαιρία στο κράτος του Ισραήλ να εξάγει φυσικό αέριο, μαζί με την ειλικρινή και πραγματική ανησυχία για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη.

«Το Υπουργείο Ενέργειας υπό την ηγεσία μου ενεργεί για να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια του Ισραήλ, την ποικιλομορφία των ενεργειακών μας πηγών και τις επενδύσεις μας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα αποθέματα φυσικού αερίου της ισραηλινής οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες», πρόσθεσε η υπουργός.

 

 Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Ισχνή η πιθανότητα αποφάσεων για ενέργεια και εμπάργκο στο Ρωσικό πετρέλαιο στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των 27

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: