Μέχρι και Navy Seals προσελκύει η 335 Μοίρα στο φετινό Tiger Meet: Οι εκπλήξεις της διοργάνωσης των Aegean Tigers (video)

Η ιστορική συνέχεια της 335 Μοίρας αποτυπώνεται σε αυτή την εικόνα, καθώς είναι από τις πολεμικές μοίρες που ουδέποτε υπέστειλε την πολεμική της σημαία. Στην εικόνα απαθανατίζονται το Spitfire με το οποίο επιχειρούσαν οι ιπτάμενοι της πολεμικής αεροπορίας στη Μ. Ανατολή κατά τον ΒΠΠ και το πιο σύγχρονο F-16 Block 52 Advanced που διαθέτει η αεροπορία σήμερα. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία/ 335 Μοίρα “Τίγρης”.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Με πλήρη μετάκαυση από το πρωί της Δευτέρας, οι «Τίγρεις» του ΝΑΤΟ, με ορμητήριο την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και την 335 Μοίρα «Aegean Tiger», ξεχύνονται στον ουρανό της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Η πολυεθνική άσκηση «NATO Tiger Meet 2022» που φιλοξενείται για πρώτη φορά εντός τους Ελληνικού FIR, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τις Ελληνικές τίγρεις να λειτουργήσουν «όπως θα πολεμήσουν» και να δείξουν στους συμμάχους το μαχητικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τον κάθε Έλληνα αεροπόρο και μηχανικό.

  • Η διαφορετικότητα των τύπων αεροσκαφών θεωρείται από τους ιπταμένους ίσως η καλύτερη άσκηση, ανάμεσα σε αεροπορικές δυνάμεις της συμμαχίας, ιδίως όταν σχηματίζονται μεγάλα Comao, πολλά αεροσκάφη δηλαδή και προχωρούν σε σύνθετα σενάρια που έχουν να κάνουν με στόχους στο έδαφος αλλά και εναέρια προστασία του σχηματισμού από τ’ αντίπαλα μαχητικά.

F-16 Block 52 Advanced της 335 Μοίρας «Τίγρης» , F-16 MLU (σ.σ. με κορυφαία διαμόρφωση Ευρωπαϊκών ηλεκτρονικών) του Βελγίου, Eurofighter από την Ιταλία και την Γερμανία, η οποία έχει στείλει και βομβαρδιστικά Tornado, F-18 από την Ισπανία και την Ελβετία (σ.σ. η οποία μετέχει μια εβδομάδα καθώς χρειάζονται τα μαχητικά πίσω στην χώρα τους για την αεράμυνα λόγω οικονομικού Forum), Τσέχικα ελικόπτερα ΜΙ-24, 12 Γαλλικά Rafale F3R, τα πέντε του ναυτικού, δυο ιπτάμενα ραντάρ, ένα Νατοϊκό Awacs & ένα Ε2C της Γαλλίας, το Ελληνικό Tiger Meet δείχνει έντονα πως αποτελεί μια διευρυμένη απαιτητική άσκηση κι όχι απλώς μια συνάντηση «τίγρεων».

Και όπως συμβαίνει πάντοτε στις μεγάλες πολυεθνικές ασκήσεις που φιλοξενεί η Ελλάδα, οι αποστολές τηρούν την «κλιμάκωση» τόσο στα σενάρια των ασκήσεων, όσο και στο γεωγραφικό περιεχόμενο.

Μέχρι και SOF από την Αμερική…

Πληροφορίες της Hellasjournal αναφέρουν πως στο «NATO Greek Tiger Meet» θα λάβουν μέρος μέχρι και Αμερικανοί Navy Seals ως στοιχεία Ειδικών Επιχειρήσεων τα οποία θα καταδείξουν στόχους προς τους ιπταμένους, στο Αν. Αιγαίο.

  • Παράλληλα οι ίδιες πηγές λένε ότι οι περίπου 150 VIP καλεσμένοι του Ελληνικού Επιτελείου θα εντυπωσιαστούν από αυτό το οποίο θα συμβεί μπροστά τους, όταν σχηματισμός αεροσκαφών που μετέχουν στο Tiger Meet, θα συνοδεύουν C-130, Αμερικανικό και Ελληνικό, τα οποία θα προχωρήσουν σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών, ελεύθερης πτώσης αλλά και στατικού ιμάντα στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Και επειδή στο ΝΑΤΟ- παρά τα «τιτιβίσματα» που αφορούν την προστασία των ουρανών της συμμαχίας από την TuAF– γνωρίζουν την αξία των Ελλήνων ιπταμένων και την δουλειά που κάνουν όταν σχεδιάζουν ασκήσεις, η «Tiger Meet» θα συνδυαστεί και με asset της επίσης Νατοϊκής άσκησης «Ramstein Guard» η οποία διεξάγεται σε μια τεταμένη περίοδο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εδώ και 2,5 μήνες.

 

Πηγή: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας/ 335 Μοίρα «Τίγρης»

Από τον «Ηνίοχο» στο «Tiger Meet» με τους Τούρκους να τρελαίνονται…

Ο «Ηνίοχος 2022», όπως και προγενέστερες ασκήσεις, έφτασαν έως εκεί που ξεκινάει από το νότο η Ελλάδα, δηλαδή στο Καστελόριζο. Το «Tiger Meet» σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις επόμενες ημέρες θα κατακλείσει κυρίως το βορειοανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο, εκεί δηλαδή που η Τουρκία έχει μετατρέψει παράνομα τον εναέριο χώρο σε πύλη έκνομων εισόδων στο Ελληνικό FIR και τον Εθνικό εναέριο χώρο.

  • Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στην πρώτη μέρα του NATO Tiger Meet και η Τουρκία επανέφερε (σ.σ. μετά το ξέσπασμα των 168 παραβιάσεων και 41 υπερπτήσεων) οκτώ F-16 τα οποία έκαναν έξι από τις συνολικά τριάντα δυο παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Και με αυτό τον τρόπο η γείτονα επιχειρεί να περάσει το μήνυμα προς τους συμμάχους ότι παραμένει αυτή που ξεδιπλώνει όλες εκείνες τις διεκδικήσεις της. Κατά συνέπεια όλοι όσοι μετέχουν στο Tiger Meet γίνονται κοινωνοί της συμπεριφοράς της Τουρκίας και του αποσταθεροποιητικού ρόλου της εντός της Συμμαχίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι τουρκικές πονηριές στο Tiger Meet και η απάντηση των συμμάχων με μεγαλειώδη συμμετοχή στην φωλιά της 335Μ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: