ΚΑ(Η)ΜΕΝΟΙ! Πετάνε λάσπη, ζητώντας ψήφο. Πετάνε χολή, ζητώντας να τους εμπιστευτεί ο λαός!

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στις Βουλευτικές Εκλογές 2021 με τη σύζυγό του Άντρη. Λανίτειο Λύκειο, Λεμεσός, Κύπρος. ΓΤΠ, Σταύρος Ιωαννίδης




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, Νέα Υόρκη

Στις ΗΠΑ, ο νόμος επιτρέπει την αρνητική διαφήμιση, τόσο σε επίπεδο επιχειρησιακού ανταγωνισμού, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με ψήφισμα του 1971. Δεν είναι μυστικό ότι, ανά τον κόσμο, οι εχθροί της Αμερικής, του Hollywood και του “ονείρου” είναι πολλοί.

Πολλοί όμως και αυτοί που ασπάζονται τις πρακτικές μιας χώρας, που ομολογουμένως έχει τη μεγαλύτερη συμβολή σε όλα αυτά. Καλώς ή κακώς, οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Μάρκετινγκ και οι υπόλοιποι απλά ακολούθησαν. Και παρ’ όλα τα κακά της Αμερικής, δεν νομίζω να φταίει και γι αυτό!

  • Μέσα από τα χρόνια, ένα σημείο που δέσποζε στις εκλογικές αναμετρήσεις, ήταν η μελέτη των επιτελείων για να βρουν σκάνδαλα, σε μια προσπάθεια να πλήξουν τον αντίπαλο, π.χ. Κλίντον και Λεβίνσκι, ένα παράδειγμα που οι περισσότεροι πιθανόν να θυμούνται και μπορούν να συνδέσουν.

Μια κλασική μέθοδος, που παλαιότερα έφερνε αποτελέσματα, επιφέροντας απώλειες στον κατηγορούμενο υποψήφιο. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σήμερα. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αριθμός κοσμογονικών γεγονότων έχουν επιφέρει τεράστιες αλλαγές στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης (Antoniades, 2021, USA, Journal of Marketing Communications).

Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα στην πλάτη του, που ούτε για το γείτονα δεν νοιάζεται πλέον, πόσο μάλλον για ένα πολιτικό (αν σηκωθεί φυσικά για να πάει να ψηφίσει). Άλλα τον νοιάζουν, και αυτός/ή που θα “διαβάσει” σωστά… κερδίζει!

Στην περίπτωση που η λασπολογία λαμβάνει χώρο, τα ερωτήματα των (μη φανατικών / αναποφάσιστων / ανέντακτων) ψηφοφόρων είναι λίγο-πολύ τα ίδια:

1) Τι κρύβεται πίσω από την “είδηση” λασπολογίας;
2) Γιατί μια τέτοια είδηση δεν βγήκε τόσο καιρό αλλά “περίμεναν” τώρα;
3) Τώρα δηλαδή έχουν την έγνοια μου και θέλουν να με προστατεύσουν; Πριν που ήταν;
4) Πόσο ηθικό είναι αυτό;
5) Κ.ο.κ..

Το κεφάλαιο “ηθική” είναι τεράστιο. Και σίγουρα είναι άξιο απορίας, πώς κάποιοι υποψήφιοι στην Κύπρο, που κουβαλούν το καπέλο της ανηθικότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, μιλάνε για τους πολιτικούς αντιπάλους τους (και μάλιστα συναγωνιστές τους μέχρι πρότινος) με τη γλώσσα της λάσπης!

Πριν καν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, κάποια επιτελεία, χωρίς να μπουν στον κόπο να μελετήσουν τις τάσεις του 2022, σπρώχνουν τους (έμπειρους σε αυτά τα παιχνίδια) υποψηφίους τους σε ένα βρώμικο παιχνίδι, πιστεύοντας ότι έτσι θα συσπειρώσουν τους κομματικούς οπαδούς.

  • Μάλλον δεν είδαν καθόλου τις τάσεις (και στην Κύπρο) με τις διαρροές των ψηφοφόρων τις τελευταίες δύο εικοσαετίες. Ούτε θα είδαν τι έκανε ο Τραμπ το 2016. Και κυρίως, εθελοτυφλούν στο να δουν τι τους απέμεινε από την πίτα και γιατί!

Αν έβλεπαν, δεν θα έσπρωχναν τους υποψήφιους τους στην ήδη διεφθαρμένη πολιτική αρένα της Κύπρου, που κανένας δεν τολμά να αγγίξει αλλά φροντίζουν να την ενισχύουν με πρακτικές, που μόνο ζημιά κάνουν στον ίδιο το λαό (και στους ίδιους). Γιατί μπορεί η αποχή και το μπούχτισμα του λαού να κτύπησαν κόκκινο, όμως η κρίση του λαού είναι πάντα αδιαμφισβήτητη.

Όσο αδιαμφισβήτητη είναι και η αμάθεια των υπό αναφορά υποψηφίων, η οποία μπορεί να εκφραστεί μέσα από μια λέξη γι’ αυτούς, που σέρνονται στην λάσπη και τη βρομιά χωρίς φραγμούς, ζητώντας μάλιστα να τους εμπιστευτεί αυτός ο (ίδιος) λαός:

ΚΑ(Η)ΜΕΝΟΙ!

* Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ο κ. Μπαϊτενάκης δεν άκουσε τις ύβρεις του Ταγίπ Ερντογάν: Η δεδομένη Αθήνα και η χρήσιμη Τουρκία…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: