Είναι εκβιαστική η συμπεριφορά της Τουρκίας: Θέλει να αναγκάσει τις ΗΠΑ να τις δώσει τα F-16, λέει η TAZ

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία, Τουρκική Προεδρία




Η αιτιολόγηση της στάσης της Τουρκίας με το αίτημα να εγκαταλείψουν οι κυβερνήσεις στο Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη τις υποχρεώσεις τους προστασίας και ασύλου για τους διωκόμενους Τούρκους Κούρδους, που συστηματικά δυσφημίζονται ως «τρομοκράτες» από τον Ερντογάν, είναι καθαρός εκβιασμός.

Τα παραπάνω γράφει στην ΤΑΖ ο Andreas Zumach. Σημειώνει επίσης και τα εξής:

Οι εκβιαστικοί ελιγμοί του Ερντογάν στοχεύουν ξεκάθαρα στο να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να προμηθεύσουν την Τουρκία με μαχητικά αεροσκάφη, των οποίων η Ουάσιγκτον σταμάτησε την αγορά έπειτα από την προμήθεια της Άγκυρας ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος.

Παρόμοιο άθλιο εκβιασμό επιχειρεί και ο εθνικιστής Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς. Το ΝΑΤΟ αρέσκεται να αυτοχαρακτηρίζεται ως «κοινότητα αξιών».

Όμως τα αιματηρά στρατιωτικά πραξικοπήματα και οι επακόλουθες φασιστικές δικτατορίες στην Τουρκία το 1960 και το 1980 και στην Ελλάδα το 1967 όχι μόνο έγιναν ανεκτά από τις ΗΠΑ και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και έτυχαν υποστήριξης.

Το ίδιο ισχύει για την παράνομη κατοχή της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία από το 1976 και για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλά και η καταστολή των Κούρδων στην Τουρκία και η διάλυση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου από τον ολοένα και πιο δικτατορικό Ερντογάν έγιναν ανεκτά.

Το ΝΑΤΟ επέτρεψε να εκβιαστεί από την Τουρκία για πολλά χρόνια η οποία απειλεί να κλείσει τη βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ.

ΠΗΓΗ: ΤΑΖ (Andreas Zumach) – Den Erpressern nicht nachgeben

Οι Ισραηλινοί κάνουν …πλάκα στους Τούρκους: Παράλογο project ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας-Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: