Η Ακρίβεια στοιχειώνει την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της ALCO: Αλλά και 8,5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ [πίνακες]

Εικονογράφηση: mohamed Hassan via pixabay.com




Σημεία των καιρών: Η ακρίβεια και ο πόλεμος απασχολούν με συντριπτικά ποσοστά τους Έλληνες, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης.

Η δε διαφορά είναι χαώδης καθώς οι 6 στους 10 απαντούν η Ακρίβεια, οι 2,4 στους 10 ο πόλεμος και ακολουθούν με 6% οι σχέσεις με την Τουρκία, 5% η πανδημία και 4% η εγκληματικότητα.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται «πληγωμένη» σε επίπεδο ικανοποίησης της κοινής γνώμης καθώς το 49% εκτιμά ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν βοηθούν καθόλου τη στήριξη των πολιτών.

Όπως επίσης και ένα 35% εκτιμά ότι η κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερη ενώ το 34% απαντά η ίδια.

Να τονιστεί και η απαισιόδοξη εκτίμηση στην προοπτική της κατάστασης καθώς το 60% θεωρεί ότι θα είναι χειρότερη, γι’ αυτούς, τους επόμενους μήνες.

Παρ’ όλα αυτά στην καταγραφή της τάσης πρόθεσης ψήφους η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται στο επίπεδο των εκλογών του 2019 καθώς η ΝΔ εμφανίζεται στο 30,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 22,5%. Σταθεροποιημένο στο 13% το ΠΑΣΟΚ. Και οι αναποφάσιστοι στο 14%, ποσοστό φυσιολογικό για τις συνθήκες και την εποχή.

Ανάρτηση στα ελληνικά του Σαρλ Μισέλ: Γεωπολιτική επένδυση για απεξάρτηση από Ρωσία ο σταθμός Αλεξανδρούπολης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: