Γιατί προκαλεί ο Ερντογάν; Η Ελλάδα με απόφαση-σταθμό απέκλεισε την Τουρκία από την άσκηση Tiger Meet

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan addressed via videoconference the opening ceremony of Pınarhisar and Çakıllı beltways. Photo via Turkish Presidency




Η ιστοσελίδα της Φωνής της Αμερικής (Voice of America) σε αναπόκριση της Anthee Carassava από την Αθήνα με τίτλο Greece Blocks Turkey From NATO Air Drill”, παραθέτει το χρονικό του αποκλεισμού της Τουρκίας από την άσκηση Tiger Meet στον Άραξο εξαιτίας των τελευταίων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα ακύρωσε την προγραμματισμένη συμμετοχή της Τουρκίας στην αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου, γνωστή και ως “Tiger Meet”, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι “ούτε σύμμαχος, ούτε φίλος”. Η Ελλάδα ανέστειλε επίσης και τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που επρόκειτο να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Αναλυτές και στρατιωτικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα εκφράζουν την ανησυχία τους για την ξαφνική αύξηση των επικίνδυνων υπερπτήσεων ειδικά έπειτα από την πολλά υποσχόμενη συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου τον προηγούμενο μένα.

Στην ανταπόκριση παρατίθεται η δήλωση του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με την οποία, τίποτα δεν έχει αλλάξει αναφορικά με την στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Η Τουρκία μείωσε την προκλητική της συμπεριφορά επειδή θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον και να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην ρωσοουκρανική σύγκρουση

Καθώς τα ανωτέρω δεν εξελίσσονται καλά, η Τουρκία  καταφεύγει σε πρότυπα συμπεριφοράς του παρελθόντος, σχολιάζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στην ανταπόκριση σχολιάζεται τέλος ότι στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι όσο οι σχέσεις της Τουρκίας παραμένουν προβληματικές με τη Δύση, η Ελλάδα θα πρέπει να παραμένει σε εγρήγορση.

ΠΗΓΗ: Greece Blocks Turkey From NATO Air Drill

Πως η Αθήνα εγκλώβισε την Τουρκία με τη νατοϊκή άσκηση Tiger Meet: Ψέματα και παράνομες απαιτήσεις…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: