Συνεχίζει την άθλια πυρηνική τρομολαγνεία ο τηλε-προπαγανδιστής του Κρεμλίνου: Πλησιάζει η «έσχατη λύση» για την Ουκρανία

File photo: Γυναίκα στο Βουκουρέστι περνά μπροστά από αντιπολεμική αφίσα με τον Πουτιν η οποία περιλαμβάνεται σε μεγάλη καλλιτεχνική σύνθεση – διαμαρτυρία κοντά στο κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ρουμανία. EPA/ROBERT GHEMENT




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύντομα δεν θα έχει «άλλη εναλλακτική» παρά να εξαπολύσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε  κορυφαίος πολεμικός ρεπόρτερ – προπαγανδιστής του Κρεμλίνου της ρωσικής τηλεόρασης.

Ο Αλεξάντερ Σλαντκόφ υποστήριξε τη ρίψη ατομικής βόμβας προκειμένου να προκληθεί   «ένας κρατήρας μεγέθους πολλών περιοχών» με «επιδεικτικό τρόπο» ώστε να εκφοβίσει το ΝΑΤΟ .

Ο Σλαντκόφ  είπε στους 730.000 ακολούθους του ότι πιθανόν να πλησιάζει η ώρα για την «έσχατη λύση» λόγω του ότι περίπου 40 χώρες εξοπλίζουν την Ουκρανία με όπλα που χρησιμοποιούνται κατά των Ρώσων.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις σε συναγερμό λίγο μετά την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

  • Και εν μέσω αυξανόμενης υποστήριξης της Δύσης προς την Ουκρανία, ο Πούτιν έχει προβεί σε έμμεσες απειλές υπονοώντας ότι δεν αποκλείει να αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας, τα οποία σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναγκάσουν έναν αντίπαλο να υποχωρήσει.

«Γίνεται ολοένα και περισσότερος λόγος για τα πυρηνικά όπλα και η Ρωσία έχει πολλά να πει για αυτό», έγραψε σε ανάρτησή του ο Σλάντκοφ. «Έχουμε μια λύση για την Ουκρανία.

«Υπάρχουν πολλά, αλλά υπενθυμίζουμε την έσχατη λύση – τα πυρηνικά όπλα. Εάν κανείς δεν πρόκειται να μας ακούσει, και 40 χώρες συνεχίσουν να βοηθούν τους Ουκρανούς νεοναζί, δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική».

Και συνέχισε: «Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν πυρηνικά όπλα στην Ιαπωνία, με επιδεικτικό τρόπο. Έτσι εμείς, οι Ρώσοι, θα πρέπει να το κάνουμε επιδεικτικά στην Ουκρανία για να άρουμε το ζήτημα με περαιτέρω αντιπαράθεση με αυτές τις γνωστές 40 χώρες.

«Ένας κρατήρας στο μέγεθος πολλών περιοχών θα είναι ένα σαφές παράδειγμα του πόσο σοβαρή είναι η έκκληση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ να επιστρέψει στην ειρήνη και την αρμονία. Πού θα πάει όμως η Ουκρανία;

«Ακριβώς εκεί που κατευθύνεται αυτή τη στιγμή, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό θα γίνει πιο γρήγορα και πιο ΄φθηνά για τη Ρωσία. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παρενοχλείται μια γειτονική χώρα με τόσο τεράστιο πυρηνικό δυναμικό.

«Θυμάμαι πόσο εύκολα οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν πυρηνικά όπλα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και πόσο εύκολα σχεδόν τα ανέπτυξαν στο Ντιεν Μπιεν Φου το 1954», είπε – αναφερόμενος στο σχέδιο των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ για να ξεκινήσει μια πυρηνική επίθεση προκειμένου να βοηθηθεί η  διάσωση των γαλλικών δυνάμεων που είχαν παγιδευτεί στην πόλη.

Ο Σλάντκοφ προειδοποίησε: «Όλα είναι πιθανά, κι αυτό μας διδάσκουν οι Αμερικανοί. Και μαθαίνουμε ».

  • Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, οι προπαγανδιστές της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης ξιφουλκούν σχεδόν κάθε βράδυ, στηρίζοντας τον Πούτιν σε ενδεχόμενη χρήση ακραίας βίας κατά της Ουκρανίας.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προέτρεψαν τον Πούτιν  να σβήσει τη Μεγάλη Βρετανία από τον χάρτη με ένα γιγάντιο παλιρροϊκό κύμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μια πυρηνική βόμβα.

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, γνωστός ως «φερέφωνο του Πούτιν», χρησιμοποίησε την εκπομπή του για να καλέσει για επιθέσεις στη Βρετανία με ένα υποβρύχιο drone Poseidon που είπε ότι θα πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 1.600 ποδιών και θα «βυθίσει τη Βρετανία στα βάθη του ωκεανού».

Και την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική κρατική τηλεόραση προσομοίωσε ευθαρσώς πώς ο Πούτιν θα εξαπολύει πυρηνικό χτύπημα σε τρεις πρωτεύουσες στην Ευρώπη, δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρχουν «επιζώντες», ως απάντηση στα σχόλια του Υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου που υποστηρίζει τα ουκρανικά πλήγματα στη ρωσική υποδομή. .

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ  είχε πει ότι η Ρωσία δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα «σε αυτό το στάδιο» της εισβολής της στην Ουκρανία.

Σε μια συνέντευξη στην οποία παπαγαλίζει την προπαγάνδα του Πούτιν για τις βάναυσες στρατιωτικές ενέργειες της Μόσχας, ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ, τη Δύση και την επέκταση του ΝΑΤΟ για τη λεγόμενη «ειδική επιχείρηση» της χώρας του.

Όταν ρωτήθηκε από το India Today εάν ​​η Ρωσία έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ο Λαβρόφ είπε: «Σε αυτό το στάδιο, εξετάζουμε την επιλογή μόνο των συμβατικών όπλων», σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Λαβρόφ, μακροχρόνιος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και πιστός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε στα τέλη Ιανουαρίου ότι η Ρωσία δεν θα εισβάλει στη γείτονά της. Στις 24 Φεβρουαρίου, λιγότερο ένα μήνα μετά τα σχόλιά του, ο Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα της Μόσχας να εισέλθουν στην Ουκρανία.

Μέρες μετά, ο Πούτιν έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση συναγερμού και απείλησε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με «συνέπειες μεγαλύτερες από όσες έχετε αντιμετωπίσει στην ιστορία» εάν επέμβουν στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

Αυτό δημιούργησε φόβους ότι ο Ρώσος ηγέτης θα ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη σύγκρουση, κάτι που καμία χώρα δεν έχει κάνει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα σχόλια του Σλάντκοφ επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις από τον Ρώσο δημοσιογράφο και βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Ντμίτρι Μουράτοφ, ο οποίος χθες Τρίτη κατήγγειλε τη ρωσική προπαγάνδα που υποστηρίζει τη χρήση πυρηνικών όπλων στη σύγκρουση της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ότι θα σηματοδοτούσε «το τέλος της ανθρωπότητας».

  • «Δεν θα απέκλεια την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα», είπε ο Μουράτοφ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, ο Μουράτοφ, του οποίου η εφημερίδα Novaya Gazata αναγκάστηκε να αναστείλει την έκδοση λόγω της  στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας, προειδοποίησε ότι οι «πολεμιστές της προπαγάνδας» του Κρεμλίνου προσπαθούν να κάνουν τη χρήση των πυρηνικών όπλων πιο εύκολη να την “καταπιεί” το ρωσικό κοινό…..

  • «Εδώ και δύο εβδομάδες, ακούμε από τις τηλεοπτικές μας οθόνες ότι πρέπει να ανοίξουν πυρηνικά σιλό», είπε.

«Και ακούμε επίσης ότι αυτά τα φρικτά όπλα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εάν συνεχιστούν οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία», είπε.

Σε αντίθεση με την προπαγανδιστική ρητορική, η ανάπτυξη τέτοιων όπλων «δεν θα ήταν το τέλος του πολέμου», προειδοποίησε. «Αυτό θα είναι το τέλος της ανθρωπότητας».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Με υποβρύχια πυρηνική βόμβα και ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 600 μ. απειλεί τη Μεγάλη Βρετανία ο αρχιπροπαγανδιστής του Πούτιν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: