Έτοιμες οι κυβερνητικές προτάσεις για “ψαλίδι” στους λογαριασμούς ρεύματος: Επίκεινται οι επίσημες ανακοινώσεις

File photo: Η δυνατότητα αφορά ποσά από 200 ευρώ και πάνω, με πιστωτικές κάρτες VISA, MasterCard και Diners. photo via amna_news




«Ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το Εθνικό Σχέδιο που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά τη χθεσινή απογευματινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, οι εσωτερικές συζητήσεις συνεχίζονται, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά το τελικό πλαίσιο θωράκισης καταναλωτών και επιχειρήσεων.

«Οι ανακοινώσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στις παράλογες αυξήσεις. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις, μπορεί να πραγματοποιηθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αποκλείεται να έρθουν στο προσκήνιο ακόμα και αύριο.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Instagram, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, είχε προαναγγείλει “ψαλίδι” στους λογαριασμούς τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.

Ο κ.Πατέλης έγραψε χαρακτηριστικά: ” Έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων», ενώ συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία ενός τεράστιου ψαλιδιού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Patelis (@patelisalexis)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr 

 

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Μπάιντεν για τις προκλήσεις της Τουρκίας: Στις 9 Μαΐου τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της συνεργασίας 3+1

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: