Επίθεση στην κυβέρνηση από ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 για την υποβάθμιση της ελευθερίας του Τύπου

File Photo: Περαστικοί κοιτούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Για εξέλιξη που υποβαθμίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας κάνουν λόγο στις ανακοινώσεις τους Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας την πτώση της χώρας μας στην 108η θέση στη λίστα του World Press Freedom Index.

 Το Κίνημα Αλλαγής

Με ανάρτησή του στα social media σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την κατάταξη της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου βρίσκει την Ελλάδα να “κατρακυλά” στους διεθνείς δείκτες ελευθεροτυπίας.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κατατάσσουν φέτος η χώρα μας 38 θέσεις κάτω από το 2021, στην 108η, τελευταία για όλη την ΕΕ και σχεδόν τελευταία από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πάνω μόνο από Τουρκία, Λευκορωσία και Ρωσία!

Η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση δεν είναι απλή συνταγματική επιταγή, αλλά συνθήκη λειτουργίας της Κοινωνίας.

Το δικαίωμα στην αλήθεια είναι, σε τελική ανάλυση, θεμέλιο της Δημοκρατίας μας».

Το ΜέΡΑ25

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ανέφερε:

«Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου σε έναν κόσμο όπου ο Τζούλιαν Ασάνζ παραμένει στις φυλακές του Μπέλμαρς, το Γκουαντάναμο δηλαδή της Αγγλίας και ετοιμάζεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, δεν μπορεί να “γιορτάζεται”.

Παρομοίως, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου δεν μπορεί να “γιορτάζεται” και σε μια χώρα, όπου η Μητσοτάκης Α.Ε. έχει καταλύσει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, με τον τύπο είτε να εξαγοράζεται με τις διάφορες “λίστες Πέτσα” είτε να φιμώνεται με κάθε ευκαιρία και κάθε τρόπο είτε να διώκεται όπως συμβαίνει με τους δημοσιογράφους Βαξεβάνη – Παπαδάκου και όχι μόνο.

Με αυτήν την “ελευθερία του τύπου” δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η χώρα μας κατρακυλά διαρκώς στις διεθνείς και ευρωπαϊκές κατατάξεις, ενός κόσμου στον οποίο ούτως ή άλλως η ελευθερία του τύπου υποχωρεί, όχι μόνο εξοντώνοντας όσους κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους (βλ. Τζούλιαν Ασάνζ), αλλά και χειραγωγώντας και φιμώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης προς όφελος των ελίτ».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για ελευθερία του Τύπου: «Το 2019 στην αντίστοιχη κατάταξη η χώρα βρισκόταν στη θέση 65»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: