Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν, δημιουργεί πολεμικό κλίμα: Για εμένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης, δε θα συναντηθώ ποτέ μαζί του!

File Photo Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ), κατά τη διάρκεια γεύματος που του παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος στην Κωνσταντινούπολη, Κυριακή 13 Μαρτίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




«Από σήμερα για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ ποτέ να συναντηθώ μαζί του» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία».

«Η Ελλάδα έχει κτίσει 10 βάσεις. Εναντίον ποιας χώρας;» ρώτησε ο ισλαμιστής Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τα F-16 έχοντας στο νου τους τι θα πει ο Μητσοτάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα θυμίζει όταν ο τότε Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ του είχε προτείνει να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη και είχε αρνηθεί κατηγορηματικά.

Προεκλογικό «σόου» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου είχε δοθεί νωρίτερα στην πανηγυρική τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis (γερμανικής κατασκευής υποβρύχια τύπου «Παπανικολής») στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντογάν φρόντισε να επαναφέρει και το προκλητικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας». «Τα τελευταία 5 χρόνια τρέχουμε 750 σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό, για την ασφάλεια της “Γαλάζιας Πατρίδας”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας» «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε νέα πρόκληση ενώ βρισκόταν στην τελετή ναυπήγησης του νέου εγχώριου υποβρυχίου «Σελμάν Ρέις» στο ναυπηγείο Γκιολτζούκ στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί υποσχέθηκε μέχρι το 2027 να ρίξει στις θάλασσες της επονομαζόμενης Γαλάζιας Πατρίδας συνολικά 6 υποβρύχια, τουρκικής κατασκευής.

«Ναυπηγώντας ένα υποβρύχιο κάθε χρόνο, ξεκινώντας από φέτος, μέχρι το 2027 θα προσθέσουμε στο ναυτικό μας 6 νέου τύπου υποβρύχια. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά τα επιτεύγματα, τα οποία δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πριν από 15-20 χρόνια», ανέφερε, ενώ, φέρνοντας ως παράδειγμα και πάλι την εισβολή στην Κύπρο, δήλωσε ότι παρά τις προδοσίες και τα βρώμικα κόλπα των φιλικών προς εμάς χωρών, των συμμάχων μας και ιδιαίτερα των κρατών με τα οποία έχουμε σχέσεις, τα καταφέραμε. Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες και παράνομες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο.

Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το Ναυτικό μας ισχυρότερο και αποτρεπτικότερο, για την ασφάλεια της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’», υποστήριξε.

Περισσότερα σε λίγο

Με πληροφορίες από Έθνος και skai.gr/Μανώλης Κωστίδης

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Μόνο η Ομογένεια, με τη βοήθεια του Μενέντεζ και άλλων νομοθετών, θα σταματήσει τα F-16…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: