Ανοίγει τα χαρτιά της η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου: “Θα έλεγα ναι σε προεδρική υποψηφιότητα”… (Βίντεο)

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Σε εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για τις προεδρικές εκλογές εισέρχεται το ΑΚΕΛ. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος οπότε και θα καταλήξει στην τελική του πρόταση με τα ονόματα των πιθανών υποψηφιών, η οποία θα οδηγηθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στις κομματικές ομάδες βάσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού OMEGA, η ηγεσία του ΑΚΕΛ θα επιδιώξει να καταλήξει σε μία μικρή λίστα πιθανών υποψηφίων που θα περιλαμβάνει δύο είτε ενδεχομένως και τρία ονόματα με στόχο να δοθεί η δυνατότητα επιλογής στην κομματική βάση. Ξεκάθαρο προβάδισμα να λάβουν το χρίσμα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ εξασφαλίζουν οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αχιλλέας Δημητριάδης, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να λάβουν και το πράσινο φως από τη βάση του κόμματος και έπειτα από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Την ίδια ώρα πάντως που η ηγεσία του ΑΚΕΛ επιθυμεί υποψήφιο από τον εωδνιάμεσο χώρο, με συνέντευξή της στην εφημερίδα ο φιλελεύθερος, η Βουλευτής του κόμματος Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ανοίγει τα χαρτιά της και παραδέχεται πως θα την ενδιέφεραν οι προεδρικές εκλογές.

  • Θα έλεγα «ναι» για υποψηφιότητα

«Απαντώ λοιπόν ευθέως: Αν η ηγεσία του ΑΚΕΛ με ρωτούσε, που δεν με ρώτησε, κατά πόσο είμαι πρόθυμη να δώσω αυτή τη μάχη για τον τόπο μου, η απάντηση μου θα ήταν καταφατική. Είμαι πολιτικό πρόσωπο και δεν θα λιποτακτούσα από μια υψίστης, καθοριστικής σημασίας πολιτική μάχη, υπό την προϋπόθεση επαναλαμβάνω, ότι θα μου το ζητούσε η ηγεσία και οι ψηφοφόροι της Αριστεράς», δήλωσε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Εντός Μαϊου αναμένεται να καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις και το ΔΗΚΟ, μέσα στο οποίο φαίνεται να μεγαλώνει η τάση για στήριξη της υποψηφιότητας του τέως υπουργού εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη. Μία επιλογή την οποία διερευνά και η ΕΔΕΚ όπου με τις εσσωκομματικές εκλογές να αν ήκουν πλέον στο παρελθόν, η προσοχή από αύριο θα βρίσκεται στις προεδρικές εκλογές.

«Αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκληθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος, θα γίνει συζήτηση όλων των δεδομένων που έχουμε μπροστά μας και όταν υπάρχουν όλα τα δεδομένα ξεκάθαρα και αποκρυσταλλομένα, το ΔΗΚΟ συλλογικά και Δημοκρατικά θα πάρει τις αποφάσεις του», ανέφερε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

«Αναμένουμε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, να συζητήσουμε κάποιες απόψεις, να ζητηθούν ενδεχομένως κάποιες διευκρινήσεις από τις δύο πλευρές και να διερευνηθεί η δυνατότητα ενδεχομενώς μίας συμπόρευσης για τις επόμενες προεδρικές εκλογές», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφρίες οι επαφές του τέως υπουργού εξωτερικών βρίσκοτναι σε προχωρημένο σημείο και η εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του θεωρείται ζήτημα ημερών.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: