Βαφτίζει τα εγκλήματα στην Ουκρανία “ευγενείς στόχους” ο Πούτιν: Προειδοποιεί τη Δύση, θυμίζει τα “σοβιετικά επιτεύγματα”

File Photo via EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL




Εν μέσω της παγκόσμιας κατακραυγής και καταδίκης για τα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανερυθρίαστα δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία θα επιτύχει χωρίς αμφιβολία τους «ευγενείς» στόχους της, όπως τους χαρακτήρισε.

Μιλώντας σε τελετή στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο Πούτιν φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι μια σύγκρουση με τις αντιρωσικές δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη.

  • «Οι στόχοι της είναι απολύτως σαφείς και ευγενείς», δήλωσε ο Πούτιν αναφορικά με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία ήταν να σωθούν οι άνθρωποι στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, όπου υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές μάχονται εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων από το 2014.

«Από τη μια πλευρά, βοηθούμε και σώζουμε ανθρώπους και από την άλλη, απλά λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι σαφές ότι δεν είχαμε επιλογή. Ήταν η σωστή απόφαση».

Παράλληλα ο Πούτιν με ανάκληση των “σοβιετικών επιτευγμάτων” προειδοποίησε τη Δύση ότι οι προσπάθειες να απομονωθεί η Μόσχα θα αποτύχουν, επικαλούμενος την επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος ως απόδειξη ότι η Ρωσία μπορεί να πετύχει εντυπωσιακά άλματα προς τα μπροστά σε δύσκολες συνθήκες.

Πριν από 61 χρόνια σαν σήμερα, ο Σοβιετικός Γιούρι Γκαγκάριν μπήκε στα βιβλία της Ιστορίας καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα. Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Πούτιν μετέβη στο Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή, σε απόσταση 5.550 χλμ, ανατολικά της Μόσχας.

  • «Οι κυρώσεις ήταν ολοκληρωτικές, η απομόνωση ήταν ολοκληρωτική αλλά η Σοβιετική Ένωση ήταν και πάλι πρώτη στο Διάστημα», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Δεν σκοπεύουμε να απομονωθούμε», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι αδύνατον να απομονώσουμε σοβαρά τον οποιοδήποτε στον σύγχρονο κόσμο –ειδικά μια τόσο μεγάλη χώρα όπως τη Ρωσία».

Οι ρωσικές επιτυχίες στο Διάστημα κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, όπως η πτήση του Γκαγκάριν και η εκτόξευση το 1957 του Sputnik 1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου από τη Γη, έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για τη Ρωσία: και τα δύο γεγονότα προκάλεσαν σοκ στις ΗΠΑ. Η εκτόξευση του Sputnik 1 οδήγησε τις ΗΠΑ στο να συστήσει τη NASA σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά της από τη Μόσχα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Οι Βρετανοί διερευνούν ουκρανική καταγγελία για drone με χημικά στη Μαριούπολη: 10.000 οι νεκροί άμαχοι στην πόλη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: