Το Προεδρικό επιβεβαίωσε την παραίτηση του Μαυρογιάννη: Αφήνει να εννοηθεί ότι θα διοριστεί νέος διαπραγματευτής

File photo: Ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.




Επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, την παραίτηση του Ανδρέα Μαυρογιάνη από τη θέση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, είδηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδας «Πολίτης».

Ο κ. Πελεκάνος επιβεβαίωσε επίσης ότι ο κ. Μαυρογιάννης έχει δώσει μια προθεσμία μετά την οποία θα ισχύει η παραίτησή του. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η παραίτηση θα ισχύει από τις 15 Μάιου.

Στην ερώτηση εάν θα διοριστεί κάποιος άλλος στη θέση του διαπραγματευτή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ο διορισμός και η επιλογή του προσώπου, είναι δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προβεί σε παραίτηση σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι και στην εκπομπή “Προκλήσεις”, σε περίπτωση, όπως είχε δηλώσει, που δεν θα υπήρχαν εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Μαυρογιάννης είναι στη θέση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό από τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ διετέλεσε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες για το Κυπριακό από το 2002 μέχρι το 2008.

Τουρκικό σενάριο να περάσει χερσαίος αγωγός αερίου από την Κύπρο και μέσω Τουρκίας να φθάνει στην Ευρώπη: Στο κάδρο με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: