Το Μόντε Κάρλο ταιριάζει στον Στέφανο Τσιτσιπά: Για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή [highlights και videos]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το έπαθλο δίπλα στον πρίγκιπα Αλβέρτο και την Μελανί ντε Μασί, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τένις του πριγκιπάτου




Με δυο μηδέν σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Monte-Carlo Rolex Masters.

Παίζοντας υπέροχο τένις επικράτησε 2-0 σετ του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και έκατσε ξανά στον… θρόνο του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο 5 του κόσμου, παρουσιάστηκε σοβαρός και αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον τίτλο του και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση πήρε τη νίκη με 6-3, 7(7)-6(3) κόντρα στον Ισπανό και κατάφερε να κάνει το back-to-back στο 1000άρι τουρνουά της ATP στο Μονακό.




Στο πρώτο σετ ο Έλληνας άσος, έκανε δύο break στο σερβίς του αντιπάλου για να το κατακτήσει τελικά με 6-3 games.

Στο 2ο σετ έγινε πραγματική μάχη: Mε φόρα από το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε πολύ νωρίς το break στο σερβίς του Φοκίνα και πήρε προβάδισμα με 1-0, που το αύξησε γρήγορα σε 2-0. Ο Φοκίνα αντέδρασε στη συνέχεια, μείωσε σε 2-1 games και έκανε το break ισοφαρίζοντας σε 2-2, για να περάσει μπροστά με 3-2 στο επόμενο game. Οι δύο φιναλίστ κράτησαν τα σερβίς τους στη συνέχεια, μέχρι το 9ο game, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε το break και προηγήθηκε με 5-4 και είχε την ευκαιρία να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι στο δικό του σερβίς.

Ωστόσο ο Φοκίνα δεν το έβαλε κάτω, έκανε εκ νέου break και ο τελικός κρίθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου πιο ψύχραιμος ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πήρε με 7-3 πόντους και μαζί το τρόπαιο του Μόντε Κάρλο, το 2ο 1000άρι τουρνουά που κατακτά στην καριέρα του.

Ο 22χρονος Φοκίνα, που αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», από την 46η θέση «σκαρφάλωσε» στην 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με την συμμετοχή του στον τελικό.













Monte Carlo Masters: Στον τελικό με πριγκιπική εμφάνιση και αινιγματική αφιέρωση ο Τσιτσιπάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: