Το ΚΚΕ καταγγέλλει απρόκλητη και βίαιη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων: Συλλήψεις στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη

Photo Δυνάμεις των ΜΑΤ διακρίνονται καθώς διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχειρούν να εισέλθουν σε χώρους του εμπορικού λιμανιού της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟϊκό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό και με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος «την επίθεση ακολούθησαν οι αδικαιολόγητες συλλήψεις 8 διαδηλωτών, ανάμεσά τους δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με το σοβαρό τραυματισμό τους ενός, ο οποίος και νοσηλεύεται, αλλά και ενός μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Ενώ ακόμα απαράδεκτη επίθεση δέχτηκε δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ».

«Η επιδίωξη της κυβέρνησης να περάσει “δια πυρός και σιδήρου” την πολιτική της κλιμακούμενης εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, με την καταστολή των δίκαιων κινητοποιήσεων, πρέπει να βρει απέναντί της την ευρύτερη λαϊκή καταδίκη» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση, η οποία φέρει την ακέραια ευθύνη για αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες, αίτημα που με έντονο διάβημα διαμαρτυρίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θ. Παφίλης προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη».

Διακοπή κυκλοφορίας στην Κατεχάκη

Λόγω συγκέντρωσης περίπου 500 μελών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Π. Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων στο ρεύμα προς Καρέα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις που έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια της πορείας, που έκαναν το μεσημέρι μέλη εργατικών σωματείων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με πνευμονική εμβολή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: