Το Υπουργείο Εξωτερικών αποχαιρετά τον διπλωμάτη και ιστορικό Ευάγγελο Κωφό

File Photo Στην φωτογραφία στιγμιότυπο από την απονομή στον Ε. Κωφό της διάκρισης Ταξιάρχη Τάγματος Φοίνικος από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το 1999 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Μ




“Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Ευάγγελου Κωφού, ο οποίος πέρα από διακεκριμένος ιστορικός και συγγραφέας επιστημονικών μελετών, υπήρξε για δεκαετίες εμπειρογνώμονας του υπουργείου Εξωτερικών για βαλκανικά θέματα”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

“Από τη θέση του αυτή, συνεργάστηκε με γενεές διπλωματών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του”, προσθέτει.

Ο ρόλος του Ευάγγελου Κωφού ως εμπειρογνώμονα των βαλκανικών θεμάτων στο υπουργείο των Εξωτερικών για πάνω από 30 χρόνια (1962-1995) τον ενέπλεξε σε όλες τις περιπέτειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ειδικά στον χειρισμό του Μακεδονικού Ζητήματος, δίπλα σε γενεές διπλωματών και υπουργών. Η σοβαρότητα των αναλύσεών του, η βαθιά γνώση των θεμάτων, η μεγάλη μνήμη, η οξύνοια αλλά και η μετριοπάθειά του εκτιμήθηκαν από όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.

Ρεαλιστής, αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξος, δεν έπαυσε να πιστεύει στη δυνατότητα επίλυσης του Μακεδονικού με γνώμονα τη λογική και την καλή πίστηˑ εξ ου και η πικρία του όταν αποχώρησε από την υπηρεσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης αποχαιρέτησε “προς το παρόν” τον Πάιατ και τον ευχαρίστησε για την θετική συμβολή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: