Τέσσερα χρόνια από τη θυσία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου: Αθάνατος!

Φωτογραφία του αείμνηστου Μπαλταδώρου από το Facebook του Υπ. Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου




Ανάρτηση στο Facebook για τα τέσσερα χρόνια από τη θυσία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, έκανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός ανέφερε στην ανάρτησή του: «Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την θυσία του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Έπεσε στο καθήκον. Δεν θρηνούμε. Τον τιμούμε με υπερηφάνεια. Ταυτίστηκε με τα ιδανικά της Πατρίδας. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».

Ο ηρωικός πιλότος, πατέρας δύο παιδιών, είχε γεννηθεί στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Θα ήταν σήμερα 38 ετών.

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, υπηρετούσε στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού στη Σκύρο και θεωρείτο εκ των εμπειρότερων χειριστών καθώς είχε δεκαετή εμπειρία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μεσημέρι της 12ης Απριλίου 2018, τα δύο Mirage 2000-5 απογειώθηκαν  με κατεύθυνση το ανατολικό Αιγαίο καθώς υπήρξε σήμα για νέα παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη. Ωστόσο οι Τούρκοι πιλότοι εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους και επέστρεψαν στην Τουρκία χωρίς να υπάρξει περαιτέρω εμπλοκή.

Στις 12:30 και ενώ το ζεύγος των αεροσκαφών πλησίαζε τη βάση του, ο χειριστής του ενός αεροσκάφους ανέφερε ότι είχε χάσει την επαφή του με το δεύτερο Mirage 2000-5.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στη θαλάσσια περιοχή έφτασαν ελικόπτερα, σκάφη του λιμενικού και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Λόγω της κρισιμότητας των ημερών ενημερωνόταν άμεσα ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια στιγμή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωναν πως την ώρα της συντριβής δεν υπήρχε δικό τους σκάφος στην περιοχή.

Στις 15:00 εκείνης της ημέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε μέσω twitter πως ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είχε «φύγει» από τη ζωή.

Κοντά στους ακρίτες στο φυλάκιο των Φούρνων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: