Τα σύμβολα πίστης ξεπουλήθηκαν: Θραύση κάνουν οι πασχαλινές λαμπάδες στην Ελλάδα  με θέμα τον κορωνοϊό

Πιστοί παρακολουθούν τη συνάντηση των Επιταφίων στην ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, τη Μεγάλη Παρασκευή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ανάρπαστες έχουν γίνει οι λαμπάδες με θέμα την πανδημία κατά το φετινό Πάσχα, αναφέρει ανταπόκριση του πρακτορείου Associated Press, (κείμενο Derek Gatopoulos, Thanassis Stavrakis). 

Σημειώνεται ειδικότερα ότι έχουν κυριολεκτικά ξεπουλήσει οι παραγωγές πασχαλινής λαμπάδας που μοιάζουν με κιτ δοκιμών για τον COVID-19, σύριγγες εμβολιασμού, ακόμη και με αναπαραστάσεις κόκκινου χρώματος του ίδιου του ιού σε σχήμα μπάλας και ακίδας,.

Σύμφωνα με το τελετουργικό της ορθόδοξης Εκκλησίας, εξηγεί το δημοσίευμα, οι λαμπάδες και τα κεριά αποτελούν σύμβολο πίστης και απλότητας και τοποθετούνται σε μεγάλα κηροπήγια, εντός των ναών, γεμάτα με άμμο.

Όπως εξάλλου σημειώνεται, περίπου τα τρία τέταρτα των Ελλήνων έχουν εμβολιαστεί και οι φετινοί εορτασμοί του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν με τους λιγότερους περιορισμούς από την έναρξη της πανδημίας.

Οι εν λόγω περιορισμοί εξακολουθούν να περιλαμβάνουν την υποχρέωση μάσκας και εμβολιασμού για την είσοδο σε εκκλησίες και πολλούς άλλους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους, με τα καταστήματα και τις αγορές που πωλούν πασχαλινά προϊόντα να παραμένουν πάντως ανοιχτά.

ΠΗΓΗ: Associated Press, Derek Gatopoulos, Thanassis Stavrakis – COVID-themed candles on sale in Greece for Orthodox Easter

Μια καταστροφή που όλοι περιμέναν να συμβεί: Σχεδόν όλοι ήθελαν να φύγει ο καταυλισμός της Μόρια…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: