Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με τον βοηθό του γ.γ. ΟΗΕ, Μιροσλάβ Γιέτζια

Photo Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης Πηγή φωτογραφίας: ΚΥΠΕ




Συνάντηση με τον βοηθό γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων, Μιροσλάβ Γιέτζια, είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιέτζια δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι είχε μια «πολύ ειλικρινή, πολύ ανοικτή και εποικοδομητική συνάντηση» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αργότερα σήμερα θα έχει συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Γιέτζια τόνισε πως «τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν προσηλωμένα στη συνέχιση της στήριξής τους στις πλευρές στην εξεύρεση λύσης του κυπριακού ζητήματος» και προσέθεσε:

«Θα ήθελα, επίσης, να επαναλάβω τα λόγια του γγ των ΗΕ ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επιδίωξη, εξεύρεση λύσης και για αποφυγή οποιωνδήποτε μονομερών βημάτων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν αυτές τις προσπάθειες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Οι εταιρείες ENI και TOTAL θα πραγματοποιήσουν συνολικά δυο γεωτρήσεις: Στο τεμάχιο 6 η πρώτη γεώτρηση της γαλλο-ιταλική κοινοπραξίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: