Συνάντηση Νούλαντ με τον Κόλιν Στιούαρτ κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ. Photo via Twitter Under Secretary Victoria Nuland




Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, είχε κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κα. Νούλαντ ανέφερε πως η συνάντηση έγινε “για να συζητήσουμε τις κρίσιμες μας προσπάθειες για προώθηση της οικοδόμησης ειρήνης στο νησί μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο”.

Εξάλλου, σε άλλη ανάρτησή της, η κα. Νούλαντ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την υποδοχή της στην Κύπρο. “Είμαστε υπερήφανοι για το πόσα έχουμε επιτύχει στις διμερείς μας σχέσεις και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να προχωράμε προς τα μπρος”, ανέφερε.

Η κα. Νούλαντ σημείωσε ακόμη, σε άλλη ανάρτηση, πως ευχαρίστησε τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για τη στήριξη της Λευκωσίας στην Ουκρανία και την ισχυρή καταδίκη “του προμελετημένου και άγριου πολέμου του κ. Πούτιν. Συζητήσαμε επίσης για τις ευκαιρίες για συνεργασία και στήριξη των ΗΠΑ για επιστροφή στις συνομιλίες για λύση στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας”, πρόσθεσε.

Mε πληροφορίες μέσω ΚΥΠΕ
Κύπρος, Λευκωσία

Κάτι περίεργες συμπτώσεις:  Σε τεχνικό λάθος αποδίδει το Κίεβο τη διακοπή της σύνδεσης με Ζελένσκι στην Κυπριακή Βουλή 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: