Σφοδρές μάχες στο «τελευταίο οχυρό» της Μαριούπολης: Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τους Ρώσους [βίντεο]

File photo Δορυφορική εικόνα της ισοπεδωμένης Μαριούπολης από Maxar Technologies EPA, MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT, SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES




Σφοδρό σφυροκόπημα στη μαρτυρική Μαριούπολη, όπου οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν τον τελευταίο θύλακα αντίστασης, τη σοβιετική χαλυβουργία Azovstal, με το Κίεβο να κάνει λόγο για μία «μάχη μέχρις εσχάτων» που ετοιμάζονται, να δώσουν οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις.

Βομβαρδισμένο τοπίο είναι και η Μποροντιάνκα, ενώ το Χάρκοβο επλήγη από νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς. Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για μπαράζ επιθέσεων σε 13 οικισμούς στο Ντονέτσκ.

Η Μαριούπολη δεν έχει πέσει ακόμα στα χέρια των Ρώσων, διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, παρά το τελεσίγραφο της Μόσχας, ενώ παράλληλα επικρίνει εκ νέου τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων στη χώρα του.

«Κάθε καθυστέρηση των παραδόσεων όπλων, κάθε πολιτική καθυστέρηση δίνει την άδεια στη Ρωσία να αφαιρέσει ζωές Ουκρανών.

Έτσι το μεταφράζει η Ρωσία», υποστήριξε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στο βραδινό διάγγελμά του.

Ειδικοί εκτιμούν πως η Ουκρανία θα χρειαστεί πολύ περισσότερα βαριά όπλα από όσα διαθέτει στον ανατολικό τομέα της χώρας για να μπορέσει να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση.

Ο κ. Ζελένσκι επανέλαβε την προειδοποίηση ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει πολύ σύντομα ευρείας κλίμακας έφοδο στο Ντονμπάς.

«Όπως ακριβώς οι Ρώσοι καταστρέφουν τη Μαριούπολη, θέλουν να σβήσουν από τον χάρτη πόλεις και κοινότητες στις περιφέρειες Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ», είπε.

Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας έχουν τελματώσει και επαπειλείται αδιέξοδο στις διπλωματικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ο Ζελένσκι παραπονείται για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων: Ομιλεί για άδεια στη Ρωσία να σκοτώνει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: