Σε θάνατο καταδικάστηκε στα Εμιράτα γυναίκα από το Ισραήλ: Για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

File Photo: Δείγμα από φορτίο κοκαΐνης. Photo via pexels.com




Ισραηλινή γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για κατοχή μισού κιλού κοκαΐνης, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post.

H γυναίκα  ταυτοποιήθηκε ως Fida Kewan, 43 ετών από τη Χάιφα, σύμφωνα με το Walla news. Η Kewan έφτασε στο Άμπου Ντάμπι πέρυσι τον Μάρτιο και το διαμέρισμά της ερευνήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα από την άφιξή της, με την αστυνομία να βρίσκει τα ναρκωτικά και να τη συλλαμβάνει.

Η Kewan ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά της. Ο δικηγόρος της αναμένεται να ασκήσει έφεση. Στα ΗΑΕ, οι θανατικές ποινές συνήθως δεν εκτελούνται  και αντικαθίστανται από άλλη ποινή.

Η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε τότε ότι απέτρεψε μια απόπειρα λαθρεμπορίου 500 κιλών καθαρής κοκαΐνης σε μια επιχείρηση με το όνομα «Scorpion». Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει το περιστατικό και το χειρίζεται, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

Αρκετοί Ισραηλινοί έχουν συλληφθεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ.

Πέρυσι, ο Khalil Dasuki, κάτοικος Λοντ, συνελήφθη στο Ντουμπάι για απόπειρα λαθρεμπορίας καθαρής κοκαΐνης αξίας 136.000.000 δολαρίων , με την αστυνομία του Ντουμπάι να την αποκαλεί τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Κύμα απελάσεων δεκάδων Ρώσων διπλωματών από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: