Ελάχιστα επεμβατικές οι νέες μέθοδοι καρδιοχειρουργικής: 100% πραγματικότητα η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον, λέει ο πρόεδρος Ιατρικής του ΑΠΘ

FILE PHOTO: Γιατροί και νοσηλευτές σε μονάδα εντατικής θεραπείας. EPA, FILIPPO VENEZIA




Η ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση στην Καρδιοχειρουργική έχει γίνει το κλειδί την τελευταία εικοσαετία, με τις νέες τεχνολογίες αλλά και στατιστικά δεδομένα που διευρύνουν την θεραπευτική φαρέτρα και προσδίδουν περισσότερες επιλογές, οι οποίες εξατομικεύονται για τον κάθε ασθενή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατότητας, υποδιαιρέσεις της οποίας είναι η ενδοσκοπική, η υβριδική και η ρομποτική καρδιοχειρουργική, με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και εργαλείων.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Καρδιοχειρουργός και Πρόεδρος Ιατρικής σχολής ΑΠΘ, ύστερα είκοσι χρόνια έρευνας και κλινικής εφαρμογής, ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη, πριν από δέκα χρόνια, η Διεθνής Εταιρεία Ελάχιστα Επεμβατικών Τεχνολογιών, με σημαντικό έργο στον τομέα της Καρδιοχειρουργικής, η οποία σήμερα αριθμεί τη συμμετοχή 500 μελών από 49 χώρες του κόσμου και από τις πέντε ηπείρους.

Οι επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς, είπε ο κ. Αναστασιάδης, είναι 120 χρόνια εφαρμόσιμες στον τομέα της υγείας.

“Είμαστε σε μία νέα εποχή Καρδιοχειρουργικής, με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας που παρεμβαίνει πολύ λιγότερο στη φυσιολογία του οργανισμού, διακαθετήριες τεχνικές, ελάχιστα επεμβατικές τομές που είναι πιο ασφαλείς μέθοδοι και βοηθούν στην ταχεία ανάρρωση των ατόμων που αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα ή είναι μεγάλης ηλικίας” επισήμανε.

”Η τεχνολογία είναι εξελισσόμενη, η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία πραγματικότητα 100 %, η επόμενη γενιά χειρουργών δεν θα χειρουργεί, θα ελέγχει το ρομπότ, θα μπορεί να χρησιμοποιεί όλη την τεχνολογία για να κάνει καλύτερα τον ασθενή αλλά και για να αποτρέπει τις ασθένειες”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η καρδιοχειρουργική ελάχιστης επεμβατότητας, ενδοσκοπική, ρομποτική και υβριδική, περιλαμβάνει μικρές τομές, αποφεύγοντας τη στερνοτομή, και κάνοντας χρήση προηγμένων απεικονιστικών μεθόδων και εργαλείων. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής απολαμβάνει ταχεία ανάρρωση, βέλτιστη κινητικότητα με λιγότερους περιορισμούς, λιγότερες λοιμώξεις και ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Πηγή: ertnews

Αυστραλός γιατρός εφάρμοσε δική του πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο στον εγκέφαλο: Ενα χρόνο μετά δηλώνει απαλλαγμένος από την ασθένεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: