Ομογένεια: Πένθος στην Πενσυλβάνια για το θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου π. Νικόλαου Κώσση

File photo Αποψη Ορθόδοξης εκκλησίας στην Πενσυλβάνια




Η ομογένεια της ευρύτερης περιοχής της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ θρηνεί από τον θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου π. Νικόλαου Κώσση που υπήρξε η “ψυχή” των ξενιτεμένων συμπατριωτών μας.

Ο πατέρας Νικόλαος Κώσσης γεννήθηκε στο χωριό Βρίζα της Λέσβου το 1928. Ο πατέρας του Ευστράτιος εργαζόταν ως φούρναρης στη Σμύρνη. Μετά την ανταλλαγή πληθυσμών, εγκαταστάθηκε στη Βρίζα. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, και την υποχρεωτική θητεία του στον ελληνικό στρατό, ο Νικόλαος Κώσσης προήχθη σε Αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων. Το 1957 προσλήφθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Εσωτερικής Ασφάλειας. Όμως μεγάλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον οδήγησαν στο δρόμο της εκκλησίας. Ένα χρόνο αργότερα αναγκάστηκε να μεταβεί στο Τορόντο για να βοηθήσει την κόρη του που αντιμετώπιζε επίσης μεγάλο πρόβλημα υγείας.

Ενώ εργαζόταν ως οξυγονοκολλητής, και στον κλάδο της εστίασης δεν άφησε τον στόχο του και κατάφερε να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης από όπου αποφοίτησε το 1964.

Ως ιερωμένος εργάστηκε με αφοσίωση, και υπήρξε για περισσότερο από 50 χρόνια συμπαραστάτης της Ομογένειας από την ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου (φωτογραφία) αλλά και από την ενορία του Αγίου Νικολάου (Aliquippa – Pennsylvania).
Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου και αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου, η νεκρώσιμη ακολουθία.

Με πληροφορίες από  Hellenic News of America – mailchi.mp μέσω ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας: H Eλλάδα κοντά στους ορθοδόξους της Αφρικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: