Ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να εκπαιδεύονται στη Βρετανία: Ανεβάζει το επίπεδο βοήθειας ο Τζόνσον

Φωτογραφία από την εθνική «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων» στην Ουκρανία. EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Μικρός αριθμός ουκρανικών στρατευμάτων εκπαιδεύεται στη Βρετανία για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενισχύει τη στρατιωτική του υποστήριξη για να βοηθήσει την Ουκρανία να πολεμήσει τον εισβολέα γείτονά της.

Τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν την εκπαίδευση σε τεθωρακισμένα οχήματα που πρόσφερε η Βρετανία αυτόν τον μήνα, είπε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Η Βρετανία παρέχει στην Ουκρανία 120 τεθωρακισμένα οχήματα περιπολίας, συμπεριλαμβανομένου του Mastiff, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα αναγνώρισης ή περιπολίας.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Βρετανία, σε συνδυασμό με τους συμμάχους της, παρέχει νέους τύπους εξοπλισμού σε Ουκρανούς στρατιώτες που μπορεί να μην είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

«Είναι λογικό να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να τα αξιοποιήσουν καλύτερα», είπε ο εκπρόσωπος. «Έχουμε πάντα συνείδηση πως ​​οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί κλιμάκωση, αλλά ξεκάθαρα αυτό που κλιμακώνεται είναι οι ενέργειες του καθεστώτος του (Βλαντιμίρ) Πούτιν».

Ο Τζόνσον, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών εφοδιασμού της Ουκρανίας με στρατιωτικό εξοπλισμό από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Ο Βρετανός ηγέτης έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας μαζί του τακτικά τηλεφωνικά και επισκεπτόμενος το Κίεβο.

Μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν ένα στρατιωτικό στρατόπεδο τον Απρίλιο στο Salisbury Plain της Βρετανίας, όπου παρέστησαν σε επιδείξεις εξοπλισμού, ενώ στη συνέχεια έγιναν συνομιλίες για το Λονδίνο μπορεί να προμηθεύσει όπλα.

Ο βρετανικός στρατός εκπαιδεύει ουκρανικές δυνάμεις από την εποχή της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014. Οι Ουκρανοί αποσύρθηκαν τον Φεβρουάριο για να αποφευχθεί η άμεση σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις και η πιθανότητα να συρθεί το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

Από την έναρξη του πολέμου, η Βρετανία παρείχε στην Ουκρανία αντιπλοϊκά, αντιαεροπορικά και ελαφρά αντιαρματικά όπλα, τα οποία αποδείχθηκαν χρήσιμα  ενάντια στα τεθωρακισμένα οχήματα της Ρωσίας.

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εκπαιδεύει επίσης ουκρανικά στρατεύματα στη χρήση πυροβολικού με οβίδες, ενώ η Βρετανία εκπαιδεύει Ουκρανούς στην Πολωνία στην χρήση αντιαεροπορικών όπλων.

Με πληροφορίες από Reuters

Το μυστικό «όπλο» των Ουκρανών δεν είναι αυτό που πιστεύετε: Τι δεν έλαβε υπ όψη της η Ρωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: