Ο Μπάιντεν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης στο Κίεβο: Αινιγματική απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο στο twitter Kyle Mazza @KyleMazzaWUNF




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σε εκδήλωση στο Νιου Χάμσαϊρ την Τρίτη αν θα επισκεφθεί το Κίεβο, απάντησε «δεν ξέρω», αφήνοντας ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχομενο.

Χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, ανέφερε πάντως ότι δεν σχεδιάζεται επί του παρόντος επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Κίεβο.

Η αμερικανική κυβέρνηση επικεντρώνεται επί του παρόντος στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και «δεν προβλέπεται να πάει ο πρόεδρος εκεί, επιτρέψτε μου να επαναλάβω», ανέφερε η κυρία Ψάκι.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετέβησαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να στείλει απεσταλμένο ή απεσταλμένους στο Κίεβο, αλλά ο Λευκός Οίκος μέχρι τώρα έχει αποκλείσει την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν για λόγους ασφαλείας. «Αν κάποιος πάει, δεν θα το πούμε από εδώ», αλλά μόνο μετά την άφιξή τους, τόνισε η κυρία Ψάκι, για τους ίδιους λόγους.

Η Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προκρίνει επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν ή του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Πάντως, σε συνέντευξή του την Κυριακή στο CNN, ο κ. Ζελένσκι απάντησε «νομίζω ότι θα έρθει» αναφερόμενος στον αμερικανό ομόλογό του όταν ρωτήθηκε σχετικά, προσθέτοντας πως η απόφαση θα εξαρτηθεί «από την κατάσταση ασφαλείας».

Οι σύμμαχοι έστειλαν αεροσκάφη στην Ουκρανία αλλά όχι οι ΗΠΑ, δηλώνει ο Κίρμπι: Το Λονδίνο θέλει να στείλει Brimstone…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: